kerini_dnevnici„Kerini dnevnici“ Kendas Bušnel

 

Knjiga „Kerini dnevnici“ Kendas Bušnel u izdanju Izdavačke kuće Laguna, večeras je predstavljena u knjižari u Studentskom kulturnom centru.

Televizijska serija “ Seks i grad“ učinila je od glavne junakinje Keri Bredšo najpopularniji lik savremenih „sapunica“ u svetu, ali i kod nas, a onda su usledile knjige u kojima je glavna junakinja.

Iza „fenomena“ stoji Kerina „mama“, američka novinarka Kendas Bušnel koja je odabrala da „podmladi“ tu junakinju i da u upravo objavljenim „Kerinim dnevnicima“ govori o njenim tinejdžerskim godinama.

Povezana vest:  U bečkim muzejima letnji program za decu

Glavna urednica srpskog izdanja magazina Cosmopoliten Nataša Davidov kazala je da je lik Keri fenomen jer predstavlja ženu koja sama zaradjuje za život, bori se i predstavlja uzor načina života bez pratioca.

Izvršni direktor Fashion Company Jasenka Stekić govoreći o modi koju Keri „promoviše“ rekla je da glavna junakinja poručuje da moramo da budemo hrabri i da se oblačimo onako kako se osećamo, a ne da povladjujemo trendovima.

Suzana Zlatanović, poznatija kao Luna Lu, ocenila je da je knjiga veoma zabavna, jer prikazuje život Keri dok je bila tinejdžerka. Ona je, praveći paralelu, izmedju života u Beogradu i Njujorku kazala da se ljudi u Americi stalno sele i da je zbog teško zadržati prijatelje, partnere, dok u Srbiji postoje prijateljstva od osnovne škole, obdaništa.

Povezana vest:  USKRŠNJA AKCIJA - NEVEROVATAN POPUST NA SVE DEČJE KNJIGE SAMO NA WWW.VULKANCIC.RS

Keri u novom romanu muče uobičajene tinejdžerske brige – kojem će od dva mladića podariti ljubav, očajnički pokušava da zadrži prijateljice iz razreda na okupu, sprema se da život „konačno otpočne“ i sanja o tome da postane slavna književnica.

Bušnel koristi priliku da dočara lik devojke na pragu odrastanja koja poseduje sve osobine iz kojih će nastati Keri kakvu publika zna iz „Seksa i grada“, poznata kolumnistkinja i žena koja vlada svim tajnama velikog grada.

Povezana vest:  Odabrane Vulkančić knjige upola cene

Ciljna grupa za koju je napisan roman su tinejdžerke, ali je posvećen i svim ženama koje su kroz lude godine prolazile osamdesetih prošlog veka.