milica nikolic

Milica Nikolić evropska prvakinja u džudou

Srpska džudistkinja Milica Nikolić postala je danas prvakinja Evrope, pošto je na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Bratislavi osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 48 kilograma.
Srbija je ranije osvajala medalje na šampionatima mlađih seniora, ali nikada zlatnu. Džudistkinja Crvene zvezde rekla je da je presrećna osvajanjem medalje.
-Moj osmeh najbolje govori kako se osećam. Presrećna sam, jer je ovo veliki uspeh. U našem sportu nema lakih protivnika ni lakih mečeva. Za ovo sam se dugo pripremala i radila. Hvala svima na podršci – porodici, Crvenoj zvezdi i Džudo savezu Srbije – rekla je Nikolićeva.
Mlada srpska reprezentativka pobedila je u prvom meču Katarinu Tanzer iz Austrije sa 10:0; u drugom meču bila je bolja od Reke Pup iz Mađarske, koju je pobedila na vazari; u četvrtfinalu je sa 10:0 pobedila Sintu Garsiju Mesu iz Španije, da bi u finalu iz kontre, za samo pet sekundi bacila na tatami Nou Minsker iz Izraela i osvojila zlatnu medalju.
Reprezentativac Srbije Nikola Gajić je takmičenje do 60 kilograma u Bratislavi završio je u prvom kolu, u kome ga je pobedio Španac Migel Fernandez.
Ilija Ciganović u konkurenciji do 66 kilograma nije imao dovoljno sportske sreće u duelu sa Poljakom Mihalom Bartusikom.

Povezana vest:  TEKVONDO, SP 2013 MEKSIKO, Na tatamiju Ivana Ćujić i Damir Fejzić

PHOTO: www.judo.rs