sinisa_mihajlovic_1Mihajlović želi Ligu šampiona

 

Osnovni cilj Fjorentine u narednoj sezoni mora da bude plasman u Ligu šampiona, izjavio je novi šef stručnog štaba kluba iz Firence Siniša Mihajlović.

-Mislim da i kao ekipa i kao klub imamo snage da svake godine težimo plasmanu u Ligu šampiona. Znam šta se od mene očekuje i šta žele navijači – rekao je Mihajlović, koji je juče potpisao ugovor sa Fjorentinom.

Za srpskog stručnjaka to će biti velika promena, jer je u ovoj sezoni vodio Kataniju, čiji je jedini cilj bio opstanak u Seriji A.

Povezana vest:  Venger: Igrali smo prosečno

-Uveren sam u svoje sposobnosti i želim da nastavim tamo gde je stao Ćezare Prandeli. Prihvatio sam poziv da dođem u Fjorentinu jer je to veliki klub sa odličnom ekipom. Fudbaleri su ambiciozni kao i ja i to je najbolja kombinacija – rekao je Mihajlović.

Fjorentina je ove godine zauzela tek 11. mesto u Seriji A i naredne sezone neće igrati u evrokupovima, ali Mihajlović veruje da je to bila prolazna slabost.

-Fjorentina uvek mora da igra na pobedu. Ja sam to radio 20 godina kao fudbaler i kao trener Bolonje i Katanije, a tako ću nastaviti i u Fjorentini – kaže Mihajlović.

Povezana vest:  Matijašević: Dobro smo prošli na žrebu

Na početku sezone Mihajlović neće moći da računa na kapitena Adrijana Mutua, koji je zbog dopinga suspendovan do 29. oktobra. Iako je pre sedam godna i sam bio kažnjen sa osam meseci neigranja zbog pljuvanja rumunskog internacionalca, srpski stručnjak kaže da to ni na koji način neće uticati na njihov odnos.

-Šta je bilo, bilo je. Mnogo godina je prošlo od tada, a krivac sam bio ja, a ne Mutu. Mutu je izvanredan fudbaler i dopada mi se što je eksplozivan kao ja – rekao je Mihajlović.

Povezana vest:  Ministarstvo i savez pokrenuli istrage o rasnim kvotama

Prema njegovim rečima, u odsustvu Mutua, odgovornost će morati da preuzme bivši fudbaler Partizana Stevan Jovetić, koji je za dve godine u dresu Fjorentine odigrao 52 utakmice i postigao 19 golova.

-Jovetić postaje jedan od najboljih igrača u ligi. Kada je Katanija igrala protiv Fjorentine, insistirao sam da se posebna pažnja obrati na njega. On može da igra u sredini terena, ali i na oba krila, u zavisnosti od sistema koji trener odabere – kaže Mihajlović.