Kopanik 26-12-2015

Na Kopaoniku 20 cm snega na stazi: Više od dve hiljade skijaša juče skijalo na planini sunca

Dobri uslovi za skijanje, visina snega koja se kreće od 20 do 25 centimetara na stazama, optimalna temperatura i decembarsko sunce koje je obasjavalo staze ski centa Kopaonik, razlozi su koji su juče privukli oko 2.000 skijaša, bordera i ljubitelja zimskih sportova.

Povezana vest:  Najlepše fotografije sa Uskršnjim zekom u Super Veru

Skijašima i borderima trenutno su na raspolaganju šest žičara i sedam staza, među kojima su žičare Karaman greben, Pančićev vrh, Krst, Mali Karaman, Malo jezero i Mašinac. Na stazama koje prate ove instalacije ima oko 25 centimetara utabanog snega, dok sistem za veštačko osvežavanje radi non stop kada to dozvoljavaju vremenski uslovi i ulažu se veliki napori kako bi ostale staze bile osposobljene za rad u narednim danima.

Povezana vest:  Prvaci Novog Beograda pokazali kreativnost i zainteresovanost za ekološka pitanja tokom kampanje „Kako ja čuvam planetu, jer jedna je na svetu“

Za sve ljubitelje noćnog skijanja staza Malo jezero radi svakog dana od 19 do 22h. Za početnike i najmlađe radi ski vrtić, a na usluzi su i adrenalinski sadržaji.

Prijatna temperatura i lepo utabane staze razlog su pa je tokom vikenda pojačana poseta iz okolnih gradova kao i brojnih posetilaca iz inostranstva, a u narednim danima očekuje se dolazak još većeg broja ljubitelja skijanja.

Povezana vest:  Kejt Mos: Modeling me je ranije činio nervoznom