neno_belanNeno Belan radi pozorišnu muziku

 

Pre koncerta 1. jula u bašti Studentskog kulturnog centra Beograda, Neno Belan će prvi put u karijeri debitovati kao kompozitor pozorišne muzike i to za dečiju predstavu „Buratino“, rusku verziju čuvenog Pinokija!

 

Belan je napisao muziku za predstavu „Buratino“, ruskog pisca Alekseja Nikolajeviča Tolstoja (1883-1945), koju će premijerno izvesti Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku 19. juna na otvaranju tradicionalnog Međunarodnog festivala djeteta.

Povezana vest:  Rihanna je ponovo sama, Chris Brown se vratio bivšoj devojci

 

-Pripremam prvi put u karijeri scensku muziku i to me baš zabavlja, baš sam cijeli u tom filmu! Radim sa odraslim glumcima koji pjevaju moje songove. Sve to je za mene nešto novo! Izdaćemo i CD sa muzikom iz predstave – kaže Belan.

 

Sa svojim pratećim sastavom Fjumens Belan se vraća koncertno 1. jula u Beograd kako bi na početku leta priredio pravu mediteransku feštu u bašti Studentskog kulturnog centra.

Povezana vest:  Zajednički koncert bendova Sara Džesika Panker, Bagremov med i Affliction

 

-Beograđni mogu očekivati da ih vesele i razdragane uvedemo u ljetne praznike i donesemo im atmosferu Mediterana. Moj bend je kao stvoren za tako nešto, da publiku usred Beograda bar na par sati ‘odvedemo’ na more – najavljuje Belan.

 

Ulaznice za koncert nekadašnjeg frontmena legendarnih splitskih Đavola, autora klasika „Stojin na kantunu“, „Bambina“, „Dani ljubavi“ i „Ostani uz mene“ koštaju 1.000 dinara, a Long Play će uskoro saopštiti način prodaje.

Povezana vest:  Grupa 'Fejtles' večeras u Beogradskoj areni