cacak_angelsAMERIČKI FUDBAL, SAFS

 

 

Nemilosrdni ratnici „pregazili“ Odmetnike

 

Oko 300 gledalaca u Čačku imalo je priliku da uživa u spektakularnoj pobedi Anđeoskih Ratnika nad ekipom Požarevačkih Odmetnika. Nakon visoke pobede nad Rumunima prošle nedelje, Ratnici su nadmašili sami sebe i naneli Odmetnicima jedan od najvećih poraza u istoriji kluba – 72:0 – Po četvrtinama: 14:0; 14:0; 28:0; 16:0.

 

Seriji poena otvorio je RB Marko Protić, trčanjem od 32 jarda, a nakon toga usledio je pas od 3 jarda QB-a Đorđa Avramovića na TE-a Vladimira Tanovića (Filip Maksimović za 2 poena). Drugu četvrtinu otvorio je još jedan TD pas od 20 jardi Avramovića, ovoga puta za WR-a Milorada Živkovića (Petrović,  uspešan PAT). Konačan rezultat prvog poluvremena postavlja postavlja WR Jovan Pavlović nakon fenomnalnog pasa od 66 jardi QB-a Avramovića (Petrovič, uspešan PAT).

Povezana vest:  OI MLADI, SINGAPUR, Bronzani Stjepanović ponovo na startu

 

Kao i u prvom poluvremenu, prvi poentira RB Protić, trčanjem za 10 jardi (Živković, uspešan PAT). Samo minut kasnije, odbrana uspeva da upiše sebi poene nakon sjajnog vraćanja intersepcije od 35 jardi LB-a Đorđa Pavlovića. Avramović nastavlja da poentira sjajnom pas igrom i po drugi put na meču pronalazi WR-a Živkovića, TD pasom od 30 jardi. Do kraja treće četvrtine, gledaoci su imali priliku da uživaju u nečemu što se retko viđa. Naime, RG Ratnika, dominantni Jovan Vojinović, dobio je priliku da se oproba kao trkač, što je uspešno iskoristio i postigao svoje prve poene u karijeri, trčanjem od 3 jarda.

 

U poslednjem periodu igre, QB Avramović postiže poene i trčanjem od 29 jardi (Maksimović za 2), a do kraja meča, RB Protić postiže svoj het-trik, trčanjem od 13 jardi (WR Milovan Petrović za 2).

Povezana vest:  KUGLANJE, Jasmina Anđelković i Zdravko Kresović pojedinačni šampioni Srbije

 

Ovaj meč je predstavljao direktan sudar dva reprezentativna kvoterbeka iz koga je kao pobednik izašao QB Ratnika, Đorđe Avramović, sa bačenih 263 jardi i 4 TD pasa iz 22 pokušaja, uz samo četiri nekompletna pasa uz 36 pretrčanih jardi i postignut TD trčanjem. QB Odmetnika, Dragoljub Gunić, imao je znatno skromniji učinak – 196 bačenih jardi iz 35 pokušaja, uz samo 18 kompletiranih pasova i čak četiri intersepcije. Od ostalih igrača, zapaženu ulogu u redovima Ratnika, imali su RB Marko Protić (70 pretčanih jardi, 3 TD-a i pretvaranje za 2 poena), WR Milorad Živković (82 jarda, 2TD-a i uspešan PAT ), WR  Miloš Jevremović (95 pređenih jardi), RB Filip Maksimović (77 jardi, 2 pretvaranja za 2) i WR Jovan Pavlović (74 jarda, 1 TD). Sjajnu odbranu su pretvodili LB Đorđe Pavlović (vraćanje intersepcije za TD), kao i S Nikola Kovačević sa čak dve intersepcije. Na drugoj strani, dobru partiju pružio je WR Odmetnika Miloš Dimitrijević sa 94 osvojena jarda.

Povezana vest:  BADMINTON, SRBIJA VICEŠAMPION BALKANA - ISTORIJSKI USPEH MLADIH BAMINTONACA

 

Jedan od junaka utakmice, RB Ratnika, Marko Protić, izjavio je nakon meča: -Sjajno smo igrali i ostvarili veoma visok rezultat! Čestitao bih svojoj ekipi na odličnoj igri, kao i protivnicima na fer partiji. Zadovoljan sam što kao ekipa napredujemo iz utakmice u utakmicu i u svakoj izvlačimo svoj maksimum. Samo na taj način možemo ostvariti zacrtane ciljeve.