pocetak_pripremaPartizan počeo pripreme, Kleo i Moreira dolaze za par dana

 

Fudbaleri Partizana počeli su danas u sportskom centru Teleoptik u Zemunu pripreme za novu sezonu, a na prvoj „prozivci“ nije bilo opravdano odsutnih Brazilca Klea, Portugalca Almamija Moreira i reprezentativca Srbije Radosava Petrovića.

-Kleo ima nekih privatnih obaveza i dobio je slobodno od kluba. Vraća se 17. juna. Moreira se javio, pregovora sa jednim klubom, ali i njega očekujemo da dođe u sredu – rekao je član uprave zadužen za sportka pitanja Albert Nađ novinarima u SC Teleoptik.

Nađ je dodao da uskoro očekuje i dolazak desnog beka Ivana Stevanovića, koji će sledeće sezone igrati kao pozajmljeni fudbaler iz francuskog Sošoa.

-Robi (Stevanović) ima da završi još neke obaveze u Sošou, a očekujemo ga sutra popodne – kazao je Nađ.

Povezana vest:  Morinjo će morati da proda igrače ako želi da dovede nove

Funkcioner Partizana dodao je da klub, zasad, ima konkuretnu ponudu da proda samo napadača Lamina Dijaru, koji se danas pojavio u Teleoptiku.

-Dolasci zavise od eventualnih odlazaka. Osim ponude za Dijaru nema ništa konkretno – kazao je član uprave Partizana, koji je u ovom prelaznom roku već prodao golmana Mladena Božovića i odbrambenog fudbalera Srđu Kneževića.

Na prvoj „prozivci“ pojavio se i južnoafrički internacionalac Letladi Madubanja, koji će narednih dana biti na probi u Partizanu.

-On je jedan od novajlija koje hoćemo da vidimo, jer imamo neke informacije o njemu. Mislim da je sedam dana dovoljno da ga procenimo – rekao je novinarima trener Partizana Aleksandar Stanojević.

pocetak_priprema_1Stanojević je istakao da se u ovom trenutku ne opterećuje time ko će ostati, a ko otići iz ekipe.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Borusiji nije pomogao gol Subotića, Napoli izbacio Steauu

-Sada je važno da završimo ovaj deo priprema. Ovde smo 24. juna, a u nedelju ćemo odigrati prijateljsku utakmicu, verovatno sa nekim prvoligašem. Biće novih igrača, moramo da vidimo njihove mogućnosti. Iz Austrije se vraćamo 6. jula i spremamo se za kvalifikacije za Ligu šampiona – zaključio je Stanojević.

Partizan je sa pozajmice vratio nekoliko igrača Živka Živkovića, Aleksandra Miljkovića, Danijela Marčetu i Sinišu Stevanovića.

Crno-belima se iz ekipe Teleoptika priključilo nekoliko mladih igrača, za koje je Stanojević rekao da će postepeno biti uvođeni u tim.

-Imamo plan šestomesečni pa godišnji plan kako da uvodimo mlade igrače u prvi tim. Oni su zasad sa nama, videćemo ko će ostati u najužoj konkurenciji – kazao je Stanojević.

Povezana vest:  Gomez odbio da pređe u Real

Predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je igračima da se od njih, kao i svake sezone, očekuje da se bore za oba domaća trofeja – prvenstvo i kup.

-Idemo na dva trofeja i ove sezone, onaj koji razmišlja drugačije ne treba da bude sa nama. Iskoristite narednih mesec dana priprema da radite što bolje – poručio je Đurić okupljenim fudbalerima crno-belih.

Prvi čovek kluba iz Humske podsetio je i da je Partizan prošle godine, uprkos tome što je dva puta promenio trenera došao do titule i potvrdio da je najkvalitetnija ekipa u zemlji.

Partizan će u Beogradu trenirati narednih deset dana, a potom putuje u Austriju na drugi deo priprema. Crno-beli će takmičenje u Evropi početi 13. jula kada se igra drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.