Kapiten fudbalske reprezentacije Albanije Lorik Cana rekao je danas da će njegova ekipa na Evropskom prvenstvu potvrditi rezultate iz poslednjih godina.

-Svaki tim igra da pobedi, a cilj Albanije je isti. Želimo da igramo svoju igru i demonstriramo vrednosti koje smo pokazali prethodnih godina, stvari koje su nam pomogle da se plasiramo na Evropsko prvenstvo – rekao je Cana uoči početka takmičenja.

Povezana vest:  Bugarski fudbaler zbog dopinga privremeno suspendovan

Canina ekipa će igrati u Grupi A sa Švajcarskom, Rumunijom i domaćinom Francuskom.

Albanija se direktno plasirala na kontinentalni šampionat, pošto je u kvalifikacionoj grupi bila ispred Danske, Srbije i Jermenije. Jedna od stvari koja je obeležila njen uspeh bio je i slučaj „dron“ kada joj je službenim rezultatom dodeljena pobeda protiv Srbije u Beogradu.

-Ovo je ostvarenje snova za sve nas, ne samo za igrače, već za one koji vole fudbal, a čak i one koji ne vole. Jer, oni znaju šta naš nacionalni tim predstavlja. Znam koliko ovo znači za zemlju. Mi Albanci možemo da donesemo dobre stvari Evropi, našem kontinentu, ali i svetu – kazao je Cana.

Povezana vest:  Mutko: Iznenađen sam odlaskom Blatera

Prema njegovim rečima, glavni cilj je predstavljanje države i to što će narod biti srećan.

-Tokom mnogo godina žrtve, iscrpljenosti, poraza, pobeda, uspona i padova, nikada nismo odustali i ostvarili smo albanski san – rekao je Cana.