Dušan Borković će sutra na prvoj trci u Sočiju startovati sa šeste, a na drugoj sa pete pozicije pošto je u današnjim kvalifikacijama ostvario šesto vreme. Vozač NIS Petrol by B3 racing tima, kao i njegove timske kolege, imao je veliki problem sa set up-om na današnjim treninzima, ali i na kvalifikacijama. Srpski as u Sočiju ima i dodatih 30 kg, s obzirom da je proteklog trkačkog vikenda u Nemačkoj osvojio najviše bodova.

Povezana vest:  Prva posada iz Srbije najmlađi učesnici Dakar relija

Na prvom treningu sva tri vozača B3 racing tima imali su problem sa kočnicama, koje su promenjene za kvalifikacije zajedno sa set up-om, ali ni to  se nije pokazalo najbolje.

-Nije bilo savršeno, ali nije bilo ni loše. Ja imam 30 kg viška, a na ovakvo dugačkoj stazi i po ovako visokoj temperaturi to se dosta odražava na vreme, tačnije više od pola sekunde. Nadam se da će tim uspeti da podesi set up za sutrašnje, trke koji ćemo moći u 10 minuta shake down-a da proverimo, s obzirom da je danas bio izuzetno loš. Danas je bila velika vlažnost, a temperatura je iznosila 35 stepeni, na asfaltu je bilo i preko 40 , a za sutra najavljuju i moguću kišu. Zanimljivo je da je staza puna skakavaca koji su opasnost za motor jer se skupljaju na hladnjaku u neverovatnim količinama, što onemogućava automobil da se dobro hladi. I pored svega ja se sutra nadam dobrom trkačkom danu-rekao je srpski as posle kvalifikacija

Povezana vest:  FORMULA 1, Hamilton: Pobeda protiv Šumahera za mene nema vrednost

Prva trka se vozi sutra u 11.35, a druga u 13.05 časova uz prenos na RTS2 koji počinje u 12.30 časova

PHOTO: PR TEAM