viktor_troicki_drugi_dan_1ATP VIMBLDON

 

Pobeda Troickog na startu

 

U prvom kolu gren slem turnira u Vimbldonu Viktor Troicki je pobedio Rusa Igora Kunjicina rezultatom 6:3, 6:4, 6:1, a naredni protivnik biće mu 16. nosilac Nemac Jirgen Melcer.

Reprezentativac Srbije je, prema očekivanju, preskočio prvu prepreku i u svim elementima igre je nadvisio 104. igrača sa ATP liste. Od prvog gema Troicki je imao potpunu kontrolu u meču i Kunjicin ni u jednom trenutku nije uspeo da pređe u ofanzivu.

Povezana vest:  ATP SAN HOSE, Finale u San Hoseu: Verdasko – Raonić

U prvom setu Troicki je sa dva brejka lako stekao prednost, a najviše borbe bilo je u drugom delu igre. Rus je uspevao da održi servis do desetog gema, ali je tada ipak popustio i srpski teniser je brejkom u najboljem mogućem trenutku poveo 2:0.

Posle toga, treći set je bio samo formalnost. Kunjicin se praktično predao i Troicki je bez većih problema napravio dva brejka, dobio meč makismalnim rezultatom i tako sačuvao snagu za naredni duel protiv mnogo jačeg protivnika.

Povezana vest:  DAVIS CUP FINALE 2010, Troicki i Lodra odlučuju o Salatari

Ukoliko protiv Melcera, koji je postavljen za 16. nosioca, bude ponovio ovako sigurni igru, Troicki sugurno neće biti bez šansi. Danas ga je prvi servis služio i imao je 19 asova, a demonstrirao je i impresivnu napadačku igru, pa je zabeležio čak 62 vinera.

Tradicija će biti na strani nemačkog tenisera, koji u međusobnim duelima vodi 3:0. Poslednji put Troicki i Melcer su se sastali u Roterdamu ove godine i naš teniser je zbog povrede predao pri vođstvu Nemca od 6:3, 3:0.

Povezana vest:  Đoković: Ovo je specijalno mesto za mene