jovana_brakocevic_akcijaJovana Brakočević sledeće sezone u Hong Kongu

 

Reprezentativka Jovana Brakočević biće prva srpska odbojkašica koja će igrati u kineskoj ligi, pošto je danas potpisala ugovor sa klubom Evergrande iz Hongkonga.

-Odlučila sam da prihvatim dobru ponudu iz Hongkonga, pre svega zato što će mi tamo biti trener Dženi Lang Ping – rekla je Brakočevićeva.

Trener Evergrandea je Lang Ping, koja je kao igračica osvajila zlato na Svetskom prvenstvu 1982. i na Olimpijskim igrama 1984. godine. Bila je trener reprezentacije Kine i SAD.

Povezana vest:  Na Finalnom turniru Svetske lige samo šest reprezentacija

Korektor srpske reprezentacije Jovana Brakočević je ocenila da uz trofejnog trenera kao što je Lang može dodatno da napreduje u svim segmentima igre.

Brakočevićeva će u klubu imati i kvalitetne saigračice, među kojima je primač iz SAD Logan Tom, dok na poziciji tehničara igra kinskeska reprezentativka Kun Feng.

Novi klub Jovane Brakočević ima ambicije koje odgovaraju snazi ekipe, pa se očekuje da se tim umeša u borbu za šampionsku titulu. Reprezentativka Srbije rekla je da joj je žao što napušta Italiju, u koju je otišla iz beogradskog Poštara pre tri godine.

Povezana vest:  JUNIORKE – XVI SP 2011, Juniorke sutra putuju u Peru – Slobodan Milošević supervisor FIVB na SP

-Italiju sam zaista zavolela i žao mi je što odlazim, ali ovo je bila profesionalna odluka, važna za moju dalju karijeru – kazala je ona.

Brakočevićeva je rođena 1988. godine u Zrenjaninu, a do sada je u reprezentativnoj karijeri osvojila bronzu na SP u Japanu 2006, a 2007. godine je na EP uz osvojeno srebro, dobila i nagradu za najboljeg servera šampionata.

Povezana vest:  Sahranjen odbojkaš Dejan Brdjović