Uruguay_football_reprezentacija_logoSP JUŽNA AFRIKA

Urugvaj pobednik A grupe

 

Reprezentacija Urugvaja plasirala se u osminu finala Svetskog kupa u Južnoj Africi, pošto je danas u utakmici poslednjeg, trećeg kola A grupe pobedila Meksiko rezultatom 1:0 (1:0).

Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Luis Suares u 44. minutu.

Urugvaj je osvojio prvo mesto u grupi i u osmini finala će igrati protiv drugoplasiranog tima iz B grupe.

Uprkos porazu, u osminu finala se plasirao i Meksiko, koji će se za prolazak među osam najboljih boriti sa prvoplasiranom selekcijom iz B grupe.

Povezana vest:  Japan i Uzbekistan sve bliži Svetskom prvenstvu

Utakmica je odigrana na stadionu Rojal Bafokeng pred 33.425 gledalaca, a sudio je Viktor Kasaji iz Mađarske.

Žuti kartoni: Fusile (Urugvaj), Ernandes, Kastro (Meksiko)

Meksiko: Peres, Osorio, Moreno (Kastro), Rodriges, Salsido, Gvardado (Barera), Markes, Torado, Dos Santos, Franko, Blanko (Ernandes).

Urugvaj: Muslera, Lugano, Viktorino, Fusile, M. Pereira, Peres, Arevalo, Kavani, A. Pereira (Skot), Suares (Fernandes), Forlan.

Povezana vest:  Grupa D: Sevilja pobedila Juventus i plasirala se u Ligu Evropa

Fudbaleri Urugvaja i Meksika odigrali su pravi takmičarski meč, iako je bilo nagađanja da bi bez previše borbe mogli da podele bodove i tako bez rizika prođu u osminu finala.

Pobeda je potpuno zasluženo pripala Urugvaju, koji je na taj način ubedljivo trijumfovao u grupi i izbegao duel protiv Argentine u osmini finala.

Meksiko je u drugom poluvremenu krenuo u ofanzivu, jer je Južna Afrika posle prvih 45 minuta vodila protiv Francuske 2:0 i sa još dva gola mogla je da izbije na drugo mesto.

Povezana vest:  Mustafi pojačao Valensiju

Ispostavilo se, međutim, da je za domaćine šampionata to bio preveliki zalogaj, jer su Francuzi, uprkos tome što su imali igrača manje, 20 minuta pre kraja smanjili na 2:1.

U tom trenutku sve je praktično bilo rešeno, pa je završnica duela između Urugvaja i Meksika protekla bez većih uzbuđenja.