italija_reprezentacija_treningSP JUŽNA AFRIKA

Italijani zabrinuti, Slovaci se nadaju čudu

 

Fudbalski reprezentativac Italije Danjele De Rosi rekao je danas da su njegovi saigrači zabrinuti zbog rezultata na Svetskom prvenstvu i da će za nacionalni tim biti veliki neuspeh ako takmičenje završi u grupnoj fazi.

Reprezentacija Italije sutra od 16 sati igra protiv Slovačke, utakmicu trećeg kola Grupe F na Svetskom prvenstvu. Aktuelni svetski šampion je u prva dva kola osvojio samo dva boda i za siguran plasman u osminu finala potrebna mu je pobeda protiv Slovačke.

-Zabrinuti smo. Biće veliki neuspeh ako ne prođemo prvu fazu takmičenja. Mi smo Italija i moramo da zabeležimo jednu pobedu u tri utakmice u grupi. Ako ne uspemo da pobedimo Slovačku, onda ni ne zaslužujemo da prođemo u osminu finala – rekao je De Rosi.

Povezana vest:  UEFA čeka izveštaj da bi kaznila Arsenal

Italija je prethodne dve utakmice u grupi protiv Paragvaja i Novog Zelanda odigrala nerešeno 1:1.

Selektor Italije Marčelo Lipi veruje da će njegov tim igrati dobro.

-Nemojte da se iznenadite ako ovaj tim počne da igra dobar fudbal. Na kraju turnira se računa samo konačan rezultat – rekao je on.

Paragvaj je prvi u grupi sa četiri boda, po dva imaju Italija i Novi Zeland, a Slovačka jedan.

Povezana vest:  Hofenhajm do boda protiv Bajerna, Borusija bolja od Hamburga

Pobeda vodi Italiju u osminu finala, a „azurima“ bi odgovarao i nerešen rezultat u slučaju da se i drugi meč između Novog Zelanda i Paragvaja završi remijem, ali da Italija postigne više golova.

Sa druge strane, Slovačka traži svoju šansu za prolaz u drugu fazu. To bi moglo da se dogodi ako pobedi Italiju, ali uz pobedu ili remi Paragvaja.

Slovačka je u prvoj utakmici na turniru protiv Novog Zelanda odigrala 1:1, primila je gol u sudijskoj nadoknadi vremena, dok je izgubila od Paragvaja sa 0:2.

Povezana vest:  Morinjo: Svi klubovi će priželjkivati Čelsi u osmini finala Lige šampiona

-Propustli smo veliku šansu protiv Novog Zelanda i protiv Italije će nam biti veoma teško da stignemo do osmine finala. Moramo da igramo bolje, protiv Paragvaja nismo ni šutnuli na gol – rekao je fudbaler sredine terena Slovačke Marek Hamšik, koji igra za italijanski Napoli.

Defanzivac Slovačke Martin Petras, fudbaler drugoligaškog italijanskog kluba Ćezene, rekao je da se nada čudu.

-Nemamo šta da izgubimo. Oni nisu pobedili u prve dve utakmice i ne mogu da zamislim da se to dogodi i u trećoj. Ali, videćemo, nadam se čudu – rekao je on.