pim_verbek_australija_trenerSP JAR

Verbek: veliki rezultat za nas

 

Selektor fudbalske reprezentacije Australije Pim Verbek ocenio da su njegovi izabranici pobedom protiv Srbije (2:1) ostvaril veliki rezultat, uprkos činjenici da se nisu plasirali u osminu finala prvenstva sveta.

-Večeras smo odigrali izvanredno i zasluženo smo stigli do tri boda koja nam na kraju u takmičarskom smislu nisu ništa značila. Naš cilj pre početka Mundijala bio je plasman u drugu fazu – podsetio je holandski stručnjak, koji je veceras poslednji put sedeo na klupi „kengura“.

Povezana vest:  Srpski fudbaleri doputovali u Brisel

On je rekao da ništa ne može da zameri igračima koji su proteklih meseci naporno radili ocenivši da se Australija „nije obrukala“ na planetarnoj smotri u Južnoj Africi.

-Pre četiri godine Australija se sa četiri boda u konkurenciji Brazila, Hrvatske i Japana plasirala u osminu finala. Večeras nam četiri boda nisu bila dovoljna“ -razočarano je konstatovao Verbek.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami izjednačio

Strelac prvog gola Tim Kejhil bio je veoma zadovoljan svojom i partijom saigrača u utešnoj pobedi za oproštaj od Mundijala.

-Svako ko je gledao ovaj meč mogao je da vidi da smo odigrali srcem i da smo zasluženo stigli do bodova. Igrali smo timski pokazavši da kao ekipa delujemo fantastično – bio je impresioniran predvodnik australijske reprezentacije.

Povezana vest:  Olimpijakos Volos i Kavala izbačeni iz profesionalnih liga

Srbija je prva evropska selekcija koja je pretrpela poraz od Australije na šampionatima sveta.