Press_BeerFestVB_2010_03Beer fest u Beogradu i Vrnjačkoj Banji

 

Festival muzike i piva Beer fest pored tradicionalnog održavanja u Beogradu od 18. do 22. avgusta uz nastupe domaćih bendova poput Bajage i instruktora, Riblje čorbe i Ju grupe, imaće prvi put svoje izdanje u drugom gradu Srbije, od 2. do 4. jula u Vrnjačkoj Banji.

Predstavnik producenata festivala „Beogradske kulturne mreže“ (BKM) Miloš Aleksić rekao je danas na konferenciji za novinare da je održavanje „Vrnjačka Banja Beer festa“ pokušaj širenja brenda i jačanja imidža festvala, čije su glavne odlike dobra muzika i pivo uz besplatan ulaz.

-Želimo da pružimo mogućnost drugim građanima Srbije da ga posete. Vrnjačka Banja je prvi grad u nizu gde će premijerno biti održan ‘Bir fest’, a još ne znamo gde će sve ići sledećih godina – rekao je Aleksić.

Organizatorima festivala je stigla ponuda i iz inostranstva da tamo održe „Bir fest“, ali Aleksić nije želeo da otkriva o kojoj zemlji se radi.

Povezana vest:  Devojke iz Little Mixa nadmašile spajsice!

Na zvaničnoj festivalskoj strani www.belgradebeerfest.com najavljeno je da će 18. avgusta prve večeri na prostoru beogradskog Ušća nastupiti između ostalih bluz gitaristkinja Ana Popović i rok sastav Partibrejkers.

Druge večeri 19. avgusta nastupaju izvođači starogradske muzike Legende, hrvatski roker Jurica Pađen i njegov Aerodrom, srpska rok grupa Riblja čorba, zatim Prljavi inspektor Blaža i vlasnici hita „Buđav lebac“ sastav S.A.R.S..

Prvoborci jugoslovenskog panka „Pankrti“ iz Ljubljane sviraju 20. avgusta na Ušću uz domaće Bajagu i instruktore i rege Del Arno bend, a potom četvrte večeri nastupaju reperi Sunshine, veterani Ju grupa i  Orthodox Celts.

Završne večeri beogradskog  Beer fest nastupaju etno muzičarka Bilja Krstić, pop muzičar Dejan Cukić, hrvatski kantautor Neno Belan i srpski rokeri Van Gogh.

Povezana vest:  Poznati apsolutni hedlajneri EXIT festivala 2023, aktuelne cene ulaznica samo do petka!

Na izdanju Beer festa u popularnom srpskom turističkom odredištu Vrnjačkoj Banji nastupiće prvog dana 2. jula Partibrejkers, Prljavi inspektor Blaža i folk-pop pevač Luis Stojanović.

-Vrnjačka Banja je moje omiljeno mesto za izlazak. Odemo kompletno svi koliko nas ima i kad potrošimo pare vratimo se kao poslednji siromasi u Beograd da jedemo samo paštetu i sardine – rekao je novinarima Inspektror Blaža, čije je pravo ime Igor Blažević.

Press_BeerFestVB_2010_20Na terenima rekreativno-sportskog centra „Raj“, uz svih dana besplatan ulaz za posetioce, 3. jula sviraju Ju grupa“, Orthodox Celts i Sunshine, a trećeg niška Galija, hard rokeri Divlje jagode i alternativci E-play.

Basista Ju grupe Žika Jelić rekao je da Beer fest sa izdanjima u Beogradu i Vrnjackcoj Banji prerasta u „najveću manifestaciju kada je domaći rokenrol u pitanju“, izrazivši nadu da će se proširiti i na druge gradove Srbije, što bi omogućilo mnogim lokalnim grupama da se predstave brojnoj publici.

Povezana vest:  NOVI SEVDAH DAMIRA IMAMOVIĆA 19. NOVEMBRA U MIKSER HOUSEU

„BKM“ organizuje izdanje festivala u Vrnjačkoj Banji u saradnji sa opštinom Vrnjačka Banja i Turističkom organizacijom Vrnjačke Banje.

Predstavnik „BKM-a“ Aleksić je rekao da su „realna očekivanja organizatora u Vrnjačkoj Banji između 30 i 40 hiljada ljudi za tri dana“, s obzirom da to područje sa okolnim gradovima Jagodinom, Kragujevcom i Čačkom ima 600-700 hiljada stanovnika.

Prema njegovim rečima, na Beer festu u Vrnjačkoj Banji biće zastupljene marke piva Jelen, Nikšić, Beks, Lav, Tuborg, Karlsberg, Hajneken, Amstel, Efes, Vajfert i Beer fest pivo.

Direktor Turističke organizacije Vrnjačke Banje Dane Stanojčić istakao je da se kod njih „Bir fest“ održava na sportskom terenu „Raj“ na kome su se fudbaleri Kameruna sa čuvenim igračem Rožeom Milom pripremali za Svetsko prvenstvo u Italiji 1990. godine.