Selektor Srbije Slavoljub Muslin ocenio je večeras da su njegovi fudbaleri protiv Irske zaslužili više od jednog boda, ali da je i pored toga osvojen „bitan bod“ u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo“Mislim da smo zaslužili više. Držali smo loptu u našem posedu, napadali, stvarali šanse, ali eto… To je fudbal. Svaki bod je bitan, pa tako i ovaj“, rekao je Muslin.

Srbija je večeras na stadionu „Rajko Mitić“ u prvom kolu Grupe D kvalfikacija za Svetsko prvenstvo odigrala neršeno 2:2 s Irskom.

-Bilo je momenata dobre i loše igre, što mislim da jeu ovom trenutku normalno, s obzirom da ne može odmah da bude idealno, jer da je idealno pobedili bismo ih 3:0 ili 4:0. U principu mislim da smo odigrali dobro, a siguran sam da možemo još bolje – rekao je Muslin.

Povezana vest:  Kapelo: Vreme je da Rusije dobije velikog protivnika

Irska je do vodjstva došla već posle dva minuta igre, a Muslin je rekao da je to delimično poremetilo njetovu ekipu.

-Počeli smo u grču, još je scenario za njih bio idealan, poveli su i tako došli u idealnu situaciju. Oni su tim koji više voli da se brani nego da napada. Ne tražim alibi, ali taj gol, loš teren zbog kiše i ekipa koja verovatno nosi ožiljke iz prethodnog ciklusa nije mogla možda više da odigra – rekao je Muslin.

Povezana vest:  Zaneti: Inter veruje u Manćinija

Na pitanje šta je poručio igračima na poluvremenu Muslin je kazao da im je rekao da veruju da mogu do pobede.

-Rekao sam im da vereuju da mogu da postignu dva gola, da pobede. Kazao da mogu bolje da igru. I to su uradili, ispravili smo neke stvari u drugom delu i stigli do prekokreta. Imam razloga da budem optimista, jer su dobro igrali i borili se – kazao je on.

-Posle preokreta sam im govorio da se ne povlače, ali verovatno je usledio da psihološki momenat da odbrane rezultat – dodao je on.

Povezana vest:  Umro vlasnik Mančester Junajteda, Amerikanac Glejzer

Muslin je dodao da će Srbija u narednoj utakmici protiv Moldavije 6. oktobra ići na pobedu.

-Pritisak nije nešto posebno veći nego pre početka kvalfikacija. Mi imamo taj pritisak zbog neuspeha u prethodnim kvalfikacijama. Igraćemo hrabro u nastavku i u svakoj utakmici ćemo ići na pobedu – kazao je selektor Srbije.

On se zahvalio navijačima podršci i izrazio nadu da će u narednim utakmicama biti više publike na stadionu, jer veruje da će reprezentacija to zaslužiti.