Debi album Lene Kovačević 

lena_kovacevicU sredu, 16. decembra je u prepunoj “kamenoj sali” Radio Beograda održana promocija debi albuma Lene Kovačević pod nazivom “Dobar dan za pevanje” u izdanju PGP RTS. U veseloj atmosferi i uz koktel prisutni novinari, kompozitori, glumci, muzičari, pisci, imali su priliku da premijerno vide TV spot za pesmu “S Mediterana”. 
Mlada umetnica je sa svojim bendom otpevala šest numera, a svojim prisustvom podršku su joj pružili i umetnici: Bora Todorović, Dušan Kovačević, Momčilo Bajagić Bajaga, Rade Radivojević, Petar Peca Popović, Lazar Ristovski, Vlada Marković i drugi.
Album je inspirisan džez i pop muzikom, a sadrži i elemente naše tradicionalne muzike. Pevačica i kompozitor, na svom prvom albumu potpisuje se kao autor muzike i tekstova, od kojih su neki napisani u saradnji sa Momčilom Bajagićem Bajagom.
Album “Dobar dan za pevanje” sniman je u Beogradu tokom 2008-2009. godine. Producent albuma je Austrijanac Teodor Jani (Teodhore Yanni) koji je ovdašnjoj publici poznat po saradnji sa Goranom Bregovićem, Emirom Kusturicom, grupama “EKV”, “Oktobar 1864.” i drugima. Gosti na albumu su Marko Marković, Orkestar Bobana Markovića i virtuoz na harmonici – Dejan Kostić. 
lena_i_bendLena Kovačević rođena je 1982. godine u Beogradu. Nakon muzičkog obrazovanja u Beogradu, diplomirala je džez pevanje na muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Tokom školovanja nastupa na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima, a posebnu pažnju posvećuje kompoziciji i pisanju tekstova. 
Dugi niz godina sarađuje sa Kraljevskim Holandskim Orkestrom sa kojim tokom tromesečne turneje izvodi i program srpskih tradicionalnih pesama. Imala je seriju koncerata u Holandiji i Belgiji od kojih se izdvaja nastup pred holandskom Kraljicom Beatrix.  
U projektu američkog basiste Džona Klejtona (John Clayton), nastupala je kao solista uz “Nigel Kennedy Quintet” i “Al Di Meola Band”.
Sa poznatim belgijskim producentom Buskemiem (Buscemi), snimila je obradu naše tradicionalne pesme “Gusta mi magla padnala’’, koja će se naći na njegovom novom albumu, u izdanju muzičke kuće EMI. Za ovu numeru snimljen je i spot koji će publici biti predstavljen u toku sledeće godine.
lena_bajagaUčestvovala je u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, uporedo sarađujući sa svojim kolegama iz Srbije. Izdvajaju se nastupi na festivalu “Exit” 2001. godine, na Mokranjčevim danima, u Bitef Teatru i Kolarčevoj zadužbini. 2003. godine sa Bajagom pevala je u filmu “Profesionalac”.

Povezana vest:  Dobra vest za obožavateljke, Harry Styles ne napušta One Directon