U zaostaloj utakmici Prve lige Srbije u ragbiju 13 u nedelju 11. septembra (14.00) na stadionu FK Heroj Polet sastaće se Partizan i Dorćol. Biće to direktan duel za osvajanje drugog mesta na tabeli i prednost domaćeg terena u duelu ove dve ekipe u polufinalu plej-ofa u novembru.

Posle pobede u derbiju prošle nedelje protiv Dorćola, Crvena zvezda je osigurala prvo mesto na tabeli i direktan plasman u veliko finale, dok će aktuelni šampion protiv crno-belih morati da traži šansu da uopšte brani titulu. Crno-beli trenutno imaju prednost na tabeli u odnosu na ekipu do koje su poraženi u finalu prošlosezonskog plej-ofa, ali Dorćol pobedom u nedelju može da sustigne dva boda minusa.

Povezana vest:  Država mora da se bori protiv nameštanja mečeva

U prvom delu sezone, Partizan je slavio u prvom delu sezone sa 30:20 i tako se donekle revanširao za poraz prošle godine u velikom finalu – 50:34. Slična situacije je bila viđena prošle sezone, samo su se u poslednjem kolu regularnog toka šampionata ove dve ekipe borile za prvo mesto na tabeli, koje je pripalo Dorćolu koji se na taj način direktno plasirao u finale i potom osvojio novu titulu.

Povezana vest:  BADMINTON, Srbija najuspešnija na rekordnom i spektakularnom Serbian Youth International Novi Sad 2015

Inače, u ovom terminu predviđeno je bilo da Dorćol odigra drugi zaostali meč, protiv Radničkog, ali su Nišlije odložile taj duel za 18. septembar pošto za vikend u Bugarskoj igraju međunarodni prijateljski meč sa Lokomotivom iz Sofije.

Tabela: Crvena zvezda 14, Partizan 10, Dorćol 8, Radnički Niš 2, Radnički Nova Pazova 2, Tašmajdan (odustajanje).

Povezana vest:  Planica uskoro gubi primat najveće skakaonice na svetu?