Milenko Sebić, reprezentativac Srbije u streljaštvu koji nas je ovog leta predstavljao na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, bio je gost “EkOlimpijade” koja je pod sloganom “Moje školsko eko dvorište”, održana u Topoli.

U osnovnoj školi “Sestre Radović” u selu Belosavci, Milenko je sa đacima posadio pet stabala i simbolično otvorio “Olimpijsku aleju”. Ovih pet stabala predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Coca-Cola je istoj školi poklonila komplet lopti sa ciljem da podstakne mlade da se bave sportom i da žive zdravo.

Povezana vest:  Južna Koreja odbila ponudu Severne Koreje za pomoć na ZOI

Učesnici EkOlimpijade imali su prilku da razgovaraju sa našim strelcem i da od njega čuju zašto je zanimljivo baviti se streljaštvom i kakvo je njego iskustvo sa Olimpijskih igara.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas gost EkOlimpijade i što ću imati prilku da se družim sa vama. Želim vam da danas uživate u igri i druženju i naravno naučite nešto novo,“ rekao je Milenko Sebić.

On se družio sa učesnicima i oprobao u sportsko-ekološkoj radionici „EkOlimpijsko igralište“, zajedno sa osnovcima.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Ivana „zlatna", Andrea „bronzana"u disciplini MK puška trostav

Posebna pažnja posvećena je očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema bila je uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada, a kompanija “Sekopak” donirala je kante za reciklažu, a zaposleni iz ove kompanije učestovali su u radionicama i učili decu kako se odvaja otpad.

Dragan Živanović, predsednik opštine Topola zahvalilo se Olimpijskom komitetu Srbije i kompaniji Coca Cola što su Olimpijski karavan doveli u Topolui rekao da je to velika čast za ovu opštinu: „Za nas je velika čast, a za našu decu je ovo važno jer verujem da će biti dodatni motiv da se u budućnoti bave sportom.“

Povezana vest:  OI 2016, Zorana Arunović 19, Bobana Veličković 21. MK pištoljem

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.