Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Beogradu Norvešku sa 2:0, u prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Srbija je povela u šestom minutu golom Uroša Djurdjevića, a konačan rezultat postavio je Kristofer Haralseid autogolom u 69. minutu.

Srbija je pred oko 8.000 gledalaca na stadionu Partizana do prednosti stigla iz jedine prave prilike u prvom poluvremenu. Sergej Milinković-Savić je u šestom minutu kroz odbranu Norveške proigrao Djurdjevića koji je u situaciji „jedan na jedan“ udarcem u dalji ugao lako savladao Sondrea Rosbaha.

Povezana vest:  Gradonačelnik Manauša ismejao britanske tabloide

Srbija je posle postignutog gola uglavnom bila koncentrisana na odbranu i čekala da zapreti iz kontranapada, dok je Norveška držala loptu u svom posedu, ali sve do same završnice prvog dela igre nije stvorila pravu priliku.

U sudijskoj nadoknadi vremena Veton Beriša je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Vanja Milinković-Savić bio dobro postavljen, pa je tako sprečio Norvešku da dodje do izjednačenja.

Povezana vest:  Tevez razmišlja o tužbi protiv Mančinija zbog klevete

Drugo poluvreme nije donelo mnogo uzbudjenja, igra se uglavnom vodila na sredini terena, ali je Srbija ipak uspela da dodje do drugog gola i ostvarila dobar rezultat pred revanš u Norveškoj.

Andrija Živković je u 69. minutu posle soloprodora po desnom boku centrirao u peterac, a tamo je loše reagovao Kristofer Haraldseid koji je glavom poslao loptu u svoju mrežu.

Povezana vest:  Katanec ponovo na klupi reprezentacije Slovenije

Do kraja utakmice Norveška je diktirala tempo, a do jedini prilike su došli u 85. minutu, ali je golman Srbije zaustavio udarac Muhameda Eljunusija sa oko 20 metara.

Revanš utakmica izmedju Srbije i Norveške igraće se u utorak od 19.00 u Dramenu.