Fudbaleri Radničkog iz Niša i Metalca iz Gornjeg Milanovca igrali su danas nerešeno 1:1, dok je Borac na gostovanju trijumfovao protiv Novog Pazara sa 2:0 u utakmicama 21. kola Super lige Srbije. Radnički pred svojim navijačima ;nije uspeo da okonča seriju utakmica bez pobede. Oni su danas zabeležili treći remi na poslednjih sedam utakmica na kojima nisu osvojili tri boda.

Nišlije su na stadionu Čair povele u 12. minutu Nikole Mitrovića, ali je Metalac u finišu susreta, odnosno u 81. minutu, stigao do izjednačenja pogotkom Ivice Jovanovića.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Španija u polufinalu posle pobede nad Paragvajem

Radnički jesenji deo šampionata završava s 30 bodova, a trenutno, makar do večeras i utakmice izmedju Javora i Napretka, zauzima sedmo mesto na tabeli, dok je Metalac 11. sa 22.

Borac je na gostovanju protiv Novog Pazara došao do treće prvenstvene pobede, a druge uzastopne. Dvostruki strelac za trijumf Čačana bio je Stefan Mihajlović u 47. i 73. minutu.

Borac je današnjom pobedom napravio veliki iskorak u borbi za opstanak u Super ligi Srbije, pošto sada ima 15 bodova, tri više od poslednjeplasiranog Novog Pazara.

Povezana vest:  Totenhem osvojio važne bodove protiv Fulama

Voždovac je na svom terenu na Dušanovcu pobedio Mladost iz Lučana sa 2:1 i tako došao do trećeg trijumfa na poslednje četiri utakmice. Golove za Voždovac postigao je Jovan Stojanović u 20. i 74. minutu iz jedanaesterca, dok je strelac jedinog pogotka za goste bio Vladimir Radivojević u 31.

Voždovac je današnjom pobedom napravio veliki iskorak u borbi za plej-of, pošto sada na devetom mestu ima 27 bodova, dva manje od Javora, a tri više od Rada, koji je danas poražen od Bačke s 0:2. Mladost je peta sa 34 boda.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Kek odredio igrače za Mondijal

Bačka je u ranoj fazi utakmice stigla do dva gola protiv Rada, a strelci su bili Strahinja Macanović u drugom i Filip Bajić u osmom minutu. Bačka je 14. sa 18 bodova, dok je Rad 10. sa 24.