Beogradska grupa Ortodoks Kelts (Orthodox Celts) održaće u četvrtak promociju novog albuma „Many mouths shut“ i prvog animiranog spota za pesmu „I wish you the very worst“.

Kako je najavljeno, promocija će se održati u beogradskom klubu Ben Akiba, sa početkom u 13.45.Album „Many mouths shut“ ima 13 numera od kojih je šest tradicionalnih irskih, a sedam autorskih pesama. Omot albuma delo je Valtera Venturija, jednog od najboljih svetskih strip crtača, navodi se u saopštenju benda.

Povezana vest:  Kit Ričards o drogama i Miku Džegeru

Frontmen benda Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Seltik, izjavio je da je novi album jedinstven i zahvalio je fanovima na pomoći.

-Ovaj album je jedinstven po mnogo čemu, pravi Ortodoks Kelts ;album u punom smislu reči. Tu prvenstveno mislim na to da smo sami uradili gotovo sve i da smo ovo mi danas, sada i ovde, od prvog do poslednjeg tona, od prvog do poslednjeg stiha. Posebnu zahvalnost dugujemo našim fanovima koji su iz prvih redova na koncertima uskočili u studio i zajedno sa nama horski otpevali prateće vokale – rekao je Petrović.

Kako se dodaje, u saradnji sa Unom Isailović uradjen je i prvi animirani video spot za pesmu „I wish you the very worst“.

Povezana vest:  EUROSONG 2015, Bojana Stamenov: Broj devet je moj srećni broj

Najavljeno je i da će se koncertna promocija albuma održati u Velikoj sali Doma omladine u Beogradu, na Dan svetog Patrika, 17. marta.

Ulaznice za koncert biće u prodaji od ponedeljka, 6. februara na svim prodajnim mestima „DD Tickets“-a i u „WinWin“ prodavnicama.

Grupa koja je poznata po irskoj folk muzici obeležava u ovoj godini 25 godina rada, a novi album je njihov prvi studijski album posle 10 godina.

Povezana vest:  Novi album grupe "One Direction" 25. novembra

Do sada su izdali studijske albume „Orthodox Celts“ (1994), „The Celts strike again“ (1997), „Green roses“ (1999), „A moment like the longest day“ (2002) i „One, two… five“ (2007).