Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović prisustvuje dvodnevnom samitu nacionalnih federacija Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) u Dohi o unapređenju i razvoju fudbala na svim kontinentima i uključivanju saveza u donošenje odluka.

Kako je saopštio FSS na svom sajtu, ideja samita je da se u nizu sastanaka, sa manje formalnosti a više diskusije i dijaloga, unapredi razvoj fudbala na svim kontinentima. Cilj je da se Savezi više uključe u kreiranje politike Fifa i donošenje odluka i teži se ka otvorenijoj razmeni mišljenja koja bi ubrzala ; realizaciju novih projekata.

Povezana vest:  Nejmar kažnjen sa 6.000 evra zbog komentara na Tviteru

Zbog velikog broja članica svetske kuće fudbala dolazak predstavnika organizovan je po grupama, pa su sastanku sa predsednikom Fife Đanijem Infantinom, generalnim sekretarom Fatmom Samurom i ostalim članovima Fife, osim Šurbatovića prisustvovali i rukovodioci iz Švedske, Ukrajine, Litvanije, Danske, Kipra, Bosne i Hercegovine, Nigerije, Katara, Sirije, Uzbekistana, Jemena, Iraka.

Na sastanku se razgovaralo o formatu Svetskog prvenstva 2026. godine, razvoju bazičnog i ženskog fudbala, kao i takmičenju mlađih kategorija.

Povezana vest:  Mihajlović: Pobedićemo zajedno, kad prođe uživaćemo u fudbalu

Kako se navodi, Fifa ne želi da zapostavi nijedan aspekt fudbala i u koordinaciji sa Uefom u narednim godinama planira brojne projekte koji će fudbal na svim nivoima učiniti bolje organizovanim i pristupačnijim u svim delovima sveta.