Fudbaleri Partizana ostali su na šest bodova zaostatka za Crvenom zvezdom pred „večiti“ derbi, pošto su danas pobedili Borac sa 2:1.

Partizan posle 23 kola Super lige ima 54 boda, a sledećeg vikenda će se sastati sa Zvezdom, u jednoj od ključnih utakmica ove sezone.

Borac, koji je imao šanse za bori rezultat u duelu u Humskoj, ostao je na 14. mestu na tabeli sa 18 bodova.

Golove za Partizan postigli su Nebojša Kosović u 26. i Leonardo iz penala u 34. minutu, dok je strelac za Borac bio Stefan Mihajlović iz jedanaesterca u 66.

Povezana vest:  Bufon: Autsajderi smo, Barselona je skoro nepobediva

Partizan je bio bolji od početka utakmice igrane pred oko 3.000 gledalaca, a mogao je i do ubedljivije pobede, da Leonardo Sousa nije bio sebičan.

Prednost crno-belima doneo je Kosović u 26, posle odličnog prodora i dodavanja Miroslava Vulićevića. Leonardo je osam minuta kasnije iz penala povećao vođstvo.

Domaćin je bio bolji i na početku drugog poluvremena, ali je Borac u 66. minutu smanjio zaostatak iz penala, koji je napravio Marko Janković kada je srušio Tijaga Galvaa.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Interova "nemoguća misija" u Moskvi, derbi u Minhenu

Obe ekipe su posle toga imale prilike, ali su golmani ostali nesavladani, pa je Partizan zabeležio novu pobedu.

Čukarički je na Banovom brdu pobedio Napredak sa 1:0, golom Asmira Kajevića u 72. minutu.

Prvo poluvreme je prošlo u čvrstoj igri oba tima, a Napredak je imao bolje šanse, uglavnom preko Alekse Vukanovića, koji ipak nije uspeo da iskoristi greške domaćih igrača.

Povezana vest:  Fudbaleri Zvezde okupili se pred početak priprema

Drugi deo igre prošao je u šansama na obe strane, a Čukarički je vodeći gol postigao posle dobrog prodora i ubacivanja Aleksandra Jevtića.

Ognjen Ožegović je posle dodavanja Jevtića sa gol linije vratio loptu na koju je natrčao Kajević i poslao je u gol Nikole Petrovića.

Čukarički je pobedio i u drugoj utakimici od kako je ekipu preuzeo Nenad Lalatović. Klub sa Banovog brda je sada 10. na tabeli sa 26 bodova. Napredak je peti sa 36.