Fudbalska infrastruktura u Srbiji uskoro će biti poboljšana za objekte fudbalske Akademije u Bačkoj Topoli, koja se gradi zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Madjarske (FSM) od 9,5 miliona evra.U fudbalskoj akademiju priliku da se razvijaju dobiće mnogi mladi fudbaleri, a biće održavane i obuke za trenere iz okolnih mesta. Madjarski fudbalski savez već godinama pomaže razvoj fudbala i u drugim zemljama u regionu.

Povezana vest:  Čelsiju zabranjeni transferi do 2020. zbog kršenja pravila

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Janoš Žemberi rekao je da će Fudbalska akademija u Bačkoj Topoli biti centralno mesto za dalju popularizaciju fudbala u Bačkoj.

-Sredstva od donacije koristiće se za izgradnju centralnog terena Akademije u Bačkoj Topoli. To će biti novi stadion, kao i prateći objekti koji će ispunjavati visoke standarde i zahteve današnjeg fudbala – rekao je Žemberi.

Povezana vest:  Rakić i Kovačević nakon Novog Pazara

U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, kao i soba za merenje opterećenja igrača. Biće izgradjena i četiri pomoćna terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven.

U Akademiji u Bačkoj Topoli moći će da bude smešteno oko 40 dece, za koju će biti obezbedjena i adekvatna ishrana.

Planirano je da svi radovi na objektima Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli budu završeni u roku od dve godine. Sredstva donacije koristiće se i za pomoć oko 10-tak klubova u okruženju Bačke Topole, za poboljšanje njihove infrastrukture i rada.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Poznati protivnici Spartaka i OFK Beograda

Cilj Fudbalskog kluba Bačka Topola je da realizacijom ovog projekta poboljša uslove za rad sa mladim fudbalerima, kako bi oni mogli da što više napreduju u blizini prebivališta.