Osnovana pre 130 godina sa ciljem da omogući ženama put ka finansijskoj nezavisnosti, kao i zdravoj i bezbednoj budućnosti, kompanija Avon dugi niz godina sa ponosom podržava 8. mart, Međunarodni dan žena, u okviru kojeg je ove godine pokrenuta globalna inicijativa za osnaživanje žena #BeBoldForChange. Međunarodna Avon Fondacija za žene priključila se inicijativi i tim povodom najavila najveću pojedinačnu donaciju do sada – gotovo 2.5 miliona dolara za pomoć žrtvama nasilja u porodici na globalnom nivou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezana vest:  Belen Rodrigez ponovo zaštitno lice brenda MARCIANO

 

 

 

 

 

Do sada je Avon zajedno sa Avon fondacijom za žene na svetskom nivou donirao preko milijardu dolara za rešavanje ključnih ženskih pitanja, među kojima je nasilje u porodici jedno od najznačajnijih. Na svetskom nivou, svaka treća žena je pogođena nasiljem u porodici, dok je u Srbiji svaka druga žena bila žrtva nekog vida porodičnog nasilja. Zahvaljujući dosadašnjim aktivnostima fondacije, na globalnom nivou je preko 29 miliona žena edukovano o ovom problemu, a čak 60 miliona dolara uloženo je u realizaciju različitih projekata koji imaju za cilj osnaživanje žena.

Povezana vest:  Najčuvenije ljubavne priče u prodaji

Ovogodišnja donacija biće namenjena programima koji u različitim zemljama pružaju pomoć ženama i deci, žrtvama porodičnog nasilja, da ponovo izgrade svoj život, kao i globalnim inicijativama koje imaju za cilj pravilno sprovođenje zakona i procesuiranje slučajeva iz ove oblasti.

U Srbiji se aktivnosti fondacije realizuju u okviru Avon akcije “Reci NE nasilju u porodici”, za koju se donacije prikupljaju prodajom proizvoda za hrabrost, od kojih je 100% prihoda namenjeno rešavanju ovog pitanja. Do sada su tri sigurne kuće u Srbiji zahvaljujući tome dobile sigurnosne sisteme koji su ih učinili još bezbednijim, i koji su sprečili uporne nasilnike da stvaraju neprijatnosti ženama i deci, žrtvama porodičnog nasilja smeštenim u ovim skloništima, a svest koju javnost ima o ovom problemu podignuta je kroz brojne edukativne aktivnosti.

Povezana vest:  Killers stižu na EXIT

Iskoristite ovogodišnji Međunarodni dan žena da podržite borbu protiv nasilja u porodici i omogućite sigurnu budućnost žrtvama kupovinom Avon proizvoda za hrabrost. Među njima je i posrebrena Hartley Domestic narukvica sa plavim kamenčićima i perlama, kojom možete obradovati dragu žensku osobu i ujedno direktno pomoći žrtvama nasilja kojima je to najpotrebnije. Zajedno možemo da im pokažemo da nisu same u ovoj borbi!