Beogradski maraton je oduvek bio simbol kako takmičarskog, tako i timskog duha. Nekoliko godina unazad, zaposleni u Nordeusu koriste Beogradski maraton kao povod ne samo da trče već i da timski pomognu drugima. Svake godine se prikupljaju sredstva za dugoročnu pomoć nekoj od institucija iz oblasti zdravstva ili obrazovanja.

Ove godine zaposleni u kompaniji su odlučili da trče i podrže Istraživačku stanicu Petnica prikupljanjem sredstava za nabavku opreme koja će dugi niz godina koristiti mladim talentima da prošire svoja znanja na poljima informacionih tehnologija, biohemije i astronomije. Za sve vas koji nećete moći da im se pridružite na stazi, Nordeusov tim je omogućio  da doživite Beogradski maraton iz posebnog ugla, kroz oči jednog od maratonaca, jednog od zaposlenih u Nordusu, i ipak učestvujete u prikupljanju sredstava. Ovo je prva godina da se uključuje i javnost na neki način, a glavni cilj je širenje svesti o tome koliko je ulaganje u nauku i tehnologiju važno za budućnost naše zemlje.

Povezana vest:  Otvorena nova HUGO prodavnica u Beogradu

Polumaraton će biti strimovan pomoću kamera koje će nositi jedan od trkača. Prenos uživo možete pratiti na Nordeus Facebook stranici i svakim vašim klikom Istraživačkoj stanici Petnica obezbeđujete po 1€ više za ulaganje u opremu, sve do iznosa od 21.000 € za 21.000 metara polumaratona. Ovaj iznos biće dodat na onaj koji već tradicionalo prikupe Nordeus zaposleni kada je Maraton u pitanju.

Povezana vest:  Nikolić: Glad za pobedama mora da traje do kraja prvenstva

Zašto baš podrška Istraživačkoj stanici Petnica? Zato što već gotovo 35 godina uspešno radi na obrazovanju mladih talenata koje  zanimaju  prirodne, društvene i tehničke nauke, i koji žele da se usavršavaju kako bi doprineli daljem razvoju ovih grana. Još od te davne 1982. kada je osnovana, stanica svake godine organizuje veliki broj programa u obliku kurseva, seminara, naučnih kampova i radionica, primarno namenjenim učenicima srednjih škola. Programi su besplatni za sve izabrane učenike, uz podršku najboljih naučnika iz skoro svih instituta i fakulteta u Srbiji, kako bi se osiguralo da svi koji zaslužuju ovu žansu, da je i dobiju.

Povezana vest:  Swarovski lansira novu, neodoljivu i senzualnu kolekciju

Kako biste učestvovali u akciji molimo vas posetite sledeći link i kliknite na dugme „get reminder“ da bi bili obavešteni istog trenutka kada krene prenos uživo:

https://www.facebook.com/nordeus/videos/1308059809241246/

Dođite na maraton i budite online. Trčite sa Nordeusom maraton za Petnicu i naše buduće stručnjake.