U okviru Bečkih festivalskih nedelja, koje predstavljaju aktuelnu scensku umetnost, ove godine biće prikazano 44 produkcije iz 28 zemalja. Posetioci će imati prilike da vide pre svega različite performanse, ali i muzičko pozorište, predstave, igru i muzičke nastupe. Festival traje pet nedelja, od 12. maja do 18. juna 2017. godine.

Bečke nedelje će biti otvorene koncertom ispred skupštine grada koji svake godine privuče hiljade posetilaca i prenosi se uživo širom sveta. Domaćin tog muzičkog spektakla biće Conchita. Ona će zajedno sa Bečkim simfonijskim orkestrom u neobičnim aranžmanima nastupiti sa gostujućim umetnicima: Harri Stojka, Lylit, Russkaja, MoZuluArt, Yasmo & die Klangkantine i Molden/Resetarits/Soyka/Wirth.

Povezana vest:  Dom učenika PTT škole jedini koji će moći da pruži smeštaj osobama sa invaliditetom

Kanadska trupa Mammalian Diving Reflex predstaviće publici dva performansa. „Deca šišaju“ („Haircuts by children“) koji se bavi poverenjem u mlađe generacije, kao i razumevanjem dece i njihovih prava i „Sav seks koji sam ikada imala“ („All the sex I ever had“) koji tematizuje tabu temu seksa u starosti.

Festival će ove godine privući publiku i velikim imenima. Holivudska zvezda Jude Law glumiće u predstavi „Opsesija“ („Obession“) belgijskog reditelja Ivo van Hove. Umetnik Jonathan Messe i kompozitor Bernhard Wang predstaviće svoju interpretaciju Vagnerovog „Parsifala“, a premijera će se održati 4. juna u pozorištu „Theater an der Wien“ pod muzičkim vođstvom dirigenta Simone Young.

Povezana vest:  42. Međunarodni Beogradski Sajam turizma, ugostiteljske opreme i vina pod sloganom “Put pod noge”

Ove godine biće predstavljena tri nova festivalska programa. „Akademija odučavanja“ sa različitim predavanjima i akcijama sa slobodnim ulazom za sve posetioce. Zatim „Performeum“ koji obuhvata performanse na lokaciji Austrijske železnice u Bečkom kvartu Favoriten. Treći program je bina „Hiperrealnost“ na kojoj će nastupati muzičari klupske scene kao što su Holly Herndon, Merzbow i Forest Swords.

Povezana vest:  ŽURKE U BEOGRADU POVODOM OTVARANJA SEZONE ''PUROBEACH''

Više informacija možete naći na internet stranici www.festwochen.at

PHOTO: John Lauener i Mike Ranz