Handball_the_ballSP JUNIOKE

Novi poraz mladih rukometašica

 

U drugom kolu četvrtfinalne grupe prvenstva sveta za juniorke, rukometna reprezentacija Srbije izgubila je u Seulu od Holandije rezultatom 36:34 (15:23).

U utakmici u kojoj se očekivala sigurna pobeda, naše mlade rukometašice su potpuno razočarale. Posle dobre igre i sugurnog vođstva u prvom poluvremenu, dozvolile su protivnicama da u nastavku naprave potpuni preokret.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Danska pobedila Nemačku i ostala u trci

Tako se trofejna generacija, koja je pre dve godine osvojila drugo mesto na katedskom prvenstvu sveta, rastaje ne samo bez medalje, već i sa veoma bledim izdanjem na najvažnjem takmicenju.

Uoči poslednjeg kola, reprezentacije Srbije je ostala na poslednjem mestu u grupi bez bodova, a u utorak će u poslednjem kolu igrati protiv Hrvatske, koja ima jedan bod.

Povezana vest:  Božidar Markićević prešao u Gepingen

Srbija: Risović, Ribičić, Rabata 3, Popović 1, Obradović, Radojičić 5, Filipović, Vasić, Radojević, Golić, Georgijev, Nikolić 3, Tomanić, Živković 6, Cvijić 8, Trifunović 8.

Holandija: Grob, Van Dorst, Rihters, Smets 3, Polman 4, Kramer 1, Knipenborg, De Haze 1, Van den Hojden 10, Rozemalen 3, Snelder 7, Melker 2, Kuk, Šop 2, Bont 3.

Povezana vest:  Đurković: Rukometašice oslabljene na Evropskom prvenstvu