Američki teniser Sem Kveri plasirao se jutros u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedio 27. igrača sveta Nemca Mišu Zvereva posle tri seta, 6:2, 6:2, 6:1. Kveri, 17. igrač sveta, šest puta je oduzeo servis Zverevu, koji nije imao nijednu brejk loptu. Amerikanac je imao 55 vinera i napravio je samo osam neiznudjenih grešaka. Imao je i 18 as udaraca, a pobedio je za 77 minuta.

Povezana vest:  Nišikori: Nikoga ne mogu da pobedim igrajući na jednoj nozi

Kveri je tako postao prvi Amerikanac od 2011. godine koji se plasirao medju osam najboljih na Ju Es openu. Tada su to učinili Endi Rodik i Džon Izner. On je pobedio u 16 od poslednjih 19 mečeva.

Kveri će u četvrtfinalu igrati protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike i ako pobedi postaće prvi američki teniser koji se plasirao u polufinale Ju Es opena, još od Endija Rodika 2006. godine. Rodik je poslednji američki teniser koji je osvojio grend slem titulu, kada je 2003. godine trijumfovao u Njujorku.

Povezana vest:  Ana Ivanović van društva 50 najboljih teniserki sveta

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u četvrtfinale pošto je pobedila treću teniserku sveta Španjolku Garbinje Mugurusu sa 7:6, 6:3. Kvitova, 14. teniserka sveta, pobedila je za sat i 50 minuta. Ona se plasirala u četvrtfinale Ju Es opena drugi put u 10 učešća.

Ona je pre manje od devet meseci napadnuta nožem u svojoj kući, kada joj je teško povredjena leva ruka, a takmičenjima se vratila u maju na Rolan Garosu.

Povezana vest:  Ðoković čestitao odbojkašicama: Idemo po zlato

-Došla sam bez ikakvih očekivanja. Uživam više nego pre – rekla je 13. nosilac Kvitova.

Kvitova će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanke Venus Vilijams, koja je pobedila Španjolku Karlu Suares Navaro sa 6:3, 3:6, 6:1. Vilijams je u 37. godini najstarija teniserka na turniru, koji je osvajala 2000. i 2001. godine.