Dok National Geographic očekuje ovogodišnju dodelu nagrada Emi sa deset nominacija za prvu sezonu „Genija“, glumac Antonio Banderas („Evita“, „Maska Zoroa“, „Marijači“), nominovan za Zlatni globus i nagradu Emi, dobio je ulogu Pabla Pikasa u drugoj sezoni koja će opisivati život i rad španskog slikara, jednog od najuticajnijih i najpriznatijih umetnika 20. veka. Za novu sezonu u produkciji kompanije Fox 21 Television Studios ponovo će izvršnu produkciju raditi Brajan Grejzer i Ron Hauard sa svojom kompanijom Imagine Entertainment, uz saradnju sa Madison Wells Media i OddLot Entertainment, kao i EUE/Sokolow. Premijera se očekuje tokom 2018. godine.

„Životna priča Pabla Pikasa fascinira me već dugo i gajim veliko poštovanje prema tom čoveku koji je potekao iz mog rodnog grada Malage“, kaže Banderas. „Radujem se saradnji sa National Geographicom, Brajanom, Ronom, Kenom i ostatkom ekipe „Genija“ da bih ispričao priču jednog od najinovativnijih slikara svih vremena.“

„Antonio je bio prirodan izbor. On, kao i Pikaso, živi život punim plućima, što će biti dodatak autentičnosti koju tražimo“, rekao je Ron Hauard. „Kao glumac veoma je raznovrstan i to će pomoći da bude oživljen lik ovog genijalnog i nekonvencijalnog umetnika.“

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Buđenje uz zvuk sela, zanimljiv dnevni zadatak

„Od Panča Vilje do Ernesta Če Gevare, Antonio je imao iskustva sa tumačenjem uloga stvarnih i ikoničnih osoba, većih od života. Te uloge pružao je pošteno i duboko. I sada, kad glumi Pikasa, jedva čekam da vidim njegovu interpretaciju čoveka iza umetničkog genija“, dodao je Grejzer.

„Ne samo što su obojica iz Malage, nego Antonio, kao i Pikaso, zrači harizmom i strašću i pomerao je granice svojom kreativnošću“, rekla je Karolin Bernstajn iz redakcije Dramskog programa National Geographica. „On ima sve što nam je potrebno i vrlo smo zadovoljni zato što će on biti glavni glumac u seriji.“

Zastupnik Banderasa je Paradigm Talent Agency.

Prva sezona „Genija“ u kojoj je u glavnu ulogu igrao Džefri Raš („Kraljev govor“, „Pirati s Kariba“), tumačeći lik Alberta Ajnštajna, ima deset nominacija za nagradu Emi, između ostalog u kategorijama za najbolju seriju, za najbolju glavnu mušku ulogu i za najbolju režiju. Serija je oborila rekord gledanosti premijerne epizode, sa preko 45 miliona gledalaca širom sveta.

Povezana vest:  EPIC DRAMA POSTAJE EKSKLUZIVNI DOM “PODMORNICE” TV-DOGAĐAJA GODINE KOJI SE NE PROPUŠTA!

Umetnička karijera Pabla Pikasa trajala je više od 80 godina, od 91 koliko je živeo. Veći deo bio je vezan za njegov drugi dom u Francuskoj. Kao i čovek koji je bio tema prve sezone serije „Genije“, Albert Ajnštajn, Pikaso je zamišljao i interpretirao svet na potpuno nove i neuobičajene načine, a uz to je neprestano menjao naše viđenje umetnosti i kreativnosti. Ovaj plodni umetnik stvorio je više od 50.000 radova, a među najzapaženijima je „Stari gitarista“ iz njegovog „plavog perioda“, sada izložen u Institutu za umetnost u Čikagu; „Gernika“ inspirisana nacističkim bombardovanjem istoimenog španskog gradića, sada izložena u muzeju Reina Sofija u Madridu; „Gospođice iz Avinjona“, inspirisana njegovom ljubavnicom i muzom Fernande Olivije, sada izložena u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku.

Povezana vest:  Izvorna glumačka ekipa u četvrtoj sezoni serije “Glee”

Njegova strastvena priroda i neobuzdana kreativnost bili su u neraskidivoj vezi s njegovim privatnim životom, punim burnih brakova, brojnih ljubavnih afera i neprestanim promenama političkih i ličnih naklonosti. Veći deo života proveo je u uzburkanom Parizu prve polovine dvadesetog veka, gde su mu se putevi ukrštali s brojnim znamenitim piscima i umetnicima, među kojima su Ernest Hemingvej, Koko Šanel, Anri Matis, Mark Šagal, Gertruda Stajn, Žorž Brak i Žan Kokto. Pikaso se neprestano menjao, uvek se trudio da bude inovativan i da pomera granice umetničkog izraza.

Očekuje se da će snimanje početi ove godine, a premijera će biti 2018. na National Geographic kanalima u 171 državi i na 45 jezika.

Seriju „Genije“ produciraju Fox 21 Television Studios, Imagine Television, Madison Wells Media’s Oddlot Entertainment i EZE/Sokolow.