Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Nišu Radnički sa 4:0 u poslednjoj utakmici 16. kola Super lige Srbije.

Zvezda je pitanje pobednika rešila već u prvom poluvremenu posle kog je imala tri gola prednosti, a junak trijumfa bio je Aleksandar Pešić koji postigao het-trik.

Ekipa Vladana Milojevića povela je golom Gelora Kange u 25. minutu, koji je dobro reagova posle dodavanja Nemanje Milića sa desne strane, da bi 12. minuta kasnije Gabonac dubinskom loptom pronašao Pešića u šesnaestercu koji je loptu samo „ćušnuo“ iza Mladena Živkovića.

Povezana vest:  Brazilci testiraju stadione pred Mundijal

U finišu prvog poluvremena, odnosno u 41. minutu crveno-beli su došli i do trećeg gola, a ovaj put je Pešić bio siguran izvodjač jedanaesterca. Njega je prethodno u šesnaestercu Nišlija oborio Aleksandar Subić.

Drugo poluvreme igralo se u nešto sporijem ritmu, Radnički je pokušavao da se vrati, dok je Zvezda uglavnom bila koncentrisana na odbranu svog gola. Crveno-beli su ipak preko Pešića u 74. minutu došli i do četvrtog gola kojim su rešili utakmicu.

Povezana vest:  Borusija angažovala Obamejanga iz Sent Etjena

Zvezda na liderskom mestu sada ima 43 boda i zadržala je četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, dok je Radnički osmi sa 23.