Crvena zvezda i Partizan za primat na Balkanu. U finalu prve regionalne Balkan Super Lige u ragbiju 13, 19. novembra sastaće beogradski večiti rivali – epilog je polufinalnih duela odigranih proteklog vikenda.

Slično kao i prošle nedelje crveno i crno-beli su lako izborili drugo vezane finale koje će igrati u samo 14 dana. Crvena zvezda je na Adi Ciganliji savladala Radnički iz Niša 40:10 (28:10), dok je Partizan naneo najteži poraz u istoriji najtrofejnijem srpskom klubu, Dorćolu 78:12 (30:12).

Povezana vest:  Nemac Frojnd pobednik takmičenja u Falunu

Mada je Zvezda rezultatski ubedljivo uspela da izbori novo finale, utakmica na Adi bila je izuzetno interesantna i kvalitetna. Radnički je pružio odličan otpor, a utakmica je prelomljena krajem prvog poluvremena kada su domaći za samo sedam minuta uspeli da postignu tri eseja.

Ključnu seriju otvoreio je Stefan Nikolić esejem u 33, minuta da bi pet minuta kasnije pojačanje iz Engleske Džek O’Brajan je postigao svoj debitantski esej u Srbiji. U 40 .minutu po drugi put u listu strelaca se upisao Miloš Ćalić, pa je Zvezda tako na odmor otišla sa velikom prednošću od 28:0.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Završeno četvrtfinale plej ofa Juniorske lige Srbije

Drugo poluvreme donelo je konkretniju igru Nišlija, koje se ipak samo do kraja ublažile pobedu domaćih ragbista. Englez O’Brajan je svojim drugim esejem postavio konačnih 40:10 na deset minuta do kraja meča.

Drugo polufinale igrano na FB BASK Areni na Carevoj ćupriji imao je mnogo manje neizvesnosti. Meč je protekao u obaranaju rekorda, pošto je pored ubedljive pobede crno-belih protiv sada već bivšeg šampiona Srbije, Vladimir Milutinović postavio državni rekord po broju datih eseja na jednoj utakmici. Supertalentovani Milutinović je dao postigao čak devet eseja i tako stavio tačku na neslavnu sezonu nekada dominatnih Dorćolaca.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beogradu titula četiri kola pre kraja, SPC Vojvodina odnela bodove Apatinkama

Tako će se u samo dve nedelje Zvezda i Partizan boriti za dve titule – prvaka Srbije i šampiona Balkana. Prvi susret je 12. novembra na Adi Ciganliji, gde će crveno-beli biti domaćini.