dejan_djurrdjevic_ofk_beograd_1Đurđević ponosan, Rajkard iznenađen otporom OFK-a

 

Trener fudbalera OFK Beograda Dejan Đurđević istakao je večeras da je ponosan na njegov mladi tim, bez obzira na ubedljiv poraz od Galatasaraja u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

-Ovo je bilo veliko iskustvo za moj mladi tim, bez obzira na ubedljiv poraz. Ponosan sam na moje igrače. Sada nam preostaje da radimo puno i spremimo se za domaće prvenstvo – rekao je Đurđević na konferenciji za novinare posle večerašnje poraza od 1:5 na Karaburmi.

Povezana vest:  Mančester siti pobedio Stouk za treće mesto na tabeli

Opšti je utisak, ipak, da rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu na kome je OFK pružio sasvim solidan otpor mnogo bogatijem rivalu.

-Statistika kaže da smo mi uputili 13, a oni 11 šuteva ka golu. Od toga, i mi oni smo po osam puta šutirali u okvir gola. Ali, oni su postigli pet, a mi jedan gol. To dovoljno govori kakva je bila utakmica – rekao je Đurđević.

Povezana vest:  Lacio siguran, D'Ambrosio za pobedu Intera

On je, međutim, priznao da je njegova ekipa napravila mnogo individualnih grešaka u odbrani.

-Galatasaraj je zasluženo pobedio i čestitam mu na tome. I pre meča smo isticali da su oni veliki favoriti i tu ulogu su samo potvrdili u ovom meču. Odlika velikih ekipa je da kažnjavaju svaku grešku protivnika, a upravo to su oni danas radili – naveo je Đurđević.

Trener Galatasaraja Frenk Rajkard čestitao je OFK Beogradu na dostojnom otporu kakav nije očekivao.

Povezana vest:  FIFA: Napredak u borbi protiv sumnjivih tranfsera

-OFK nas je iznenadio i u prvom meču. Bili smo zatečeni, nismo očekivali takav otpor. Zato smo danas želeli da ispravimo sve minuse i dobro smo počeli, rano stigli do vođstva od 2:0. Ali, OFK nije pao. Samo je krenuo napred – istakao je Rajkard.

-Čestitam OFK-u. Zaista nisam očekivao ovakvu igru i ovakvo požrtvovanje tako mladog tima – dodao je trener koji je sa Barselonom osvojio Ligu šampiona 2006. godine.