jelensuperliga logoJELEN SUPERLIGA SRBIJE

Sutra počinje peti fudbalski šampionat Srbije

 

Peto fudbalsko prvenstvo Srbije počeće sutra, a titulu šampiona braniće beogradski Partizan, najbolji tim Super lige u prethodne tri sezone. Crno beli će sezonu početi pred domaćom publikom pošto će sutra od 19,30 u Beogradu dočekati debitanta u Super ligi Inđiju. Najveći i možda i jedini rival Partizanu u šampionskoj trci Crvena zvezda gostovaće kod Smedereva od 17,30.

Povezana vest:  KUP LIBERTADORES, Sao Paulo u polufinalu

Krug kandidata za trofej koji se dodeljuje državnom šampionu već godinama se i završava pominjanjem samo Partizana i Zvezde. Vojvodina, OFK Beograd i Spartak spadaju u grupu timova koji bi mogla da pomute planove večitim rivalima, ali se njihove ambicije završavaju plasmanom na evropsku scenu.

OFK će sezonu početi duelom sa Metalcem na Karaburmi, sutra od 17.30 kada će i Spartak dočekati BSK. Vojvodina će dan kasnije u istom terminu biti domaćin Jagodini. Svi ostali klubovi praktično će se već od prvog kola boriti za opstanak u 16-članoj Super ligi.

Povezana vest:  Rad otputovao u Antaliju

Najteže bi moglo da bude Smederevu i Hajduku iz Kule, koji su pod stečajem, Metalcu, BSK-u i Slobodi, koji nemaju stadione, kao I Čukaričkom, koji već godinama tavori sa finansijskim mukama.

Nešto više se očekuje od Borca iz Čačka, Rada, Jagodine i Javora, koji bi trebalo da zadrže prvoligaški status.

 

Parovi prvog kola Super lige:

Subota, od 17.30:

OFK Beograd – Metalac

Povezana vest:  Morinjo: Neke bitke je nemoguće dobiti

Borac – Javor

Spartak – BSK

Smederevo – Crvena zvezda

Od 19,30:

Partizan – Inđija

 

Nedelja od 17.30:

Hajduk – Sloboda

Vojvodina – Jagodina

Rad – Čukarički