Protekli vikend obeležili filmovi “Avatar“, “Šerlok Holms“ i “Alvin i veverice 2“

Serlok_Holms_1Filmovi “Avatar“, “Šerlok Holms“ i “Alvin i veverice 2“ odličnim rezultatima obeležili protekli vikend u Americi.
Kombinacija ova tri filma u bioskopima je ostvarila najbolju zaradu u istoriji i oborila rekord kada je u pitanju bioskopsko otvaranje na dan katoličkog Božica.
Film “Avatar“ se ponovo našao na prvom mestu box office liste, zaradivši ovog vikenda dodatnih $75 miliona dolara. Nezaustavljiva SF avantura Džejmsa Kamerona je za samo deset dana ukupno inkasirala $212.3 miliona dolara u Americi, a širom sveta preko $615.2 miliona dolara. 
U Srbiji film “Avatar“ i u 2D i u najnovijoj 3D tehnologiji, takođe beleži neverovatne rezultate i za manje od dve nedelje prikazivanja pogledalo ga je skoro 50 hiljada gledalaca.
Reditelj Gaj Riči je filmom “Šerlok Holms“ zauzeo drugo mesto američke box office liste sa zaradom od $65.4 miliona dolara. Dinamična adaptacija priče Ser Artura Konana Dojla o najpoznatijem detektivu na svetu je takođe oborila rekord za samo tri dana prikazivanja u bioskopima.
U akcionoj avanturi prepunoj misterije Robert Dauni Džunior i Džud Lou oživljavaju čuveni detektivski par, dok je Rejčel MekAdams u ulozi Iren Adler, jedine žene, koja je ikada mogla da parira Holmsu. Film “Šerlok Holms“ u našim bioskopima počinje da se prikazuje od 07. januara, 2010. godine.
alvinMuzičke pop senzacije Alvin, Sajmon i Teodor su se ponovo vratili na scenu! U nastavku filma Dejvovov nećak Tobi dobija zadatak da se brine o Alvinu i vevericama. Super zvezde se vraćaju u školu, zbog čega moraju da zapostave karijeru Ipak, moraće da pobede u borbi bendova i osvoje nagradu od $25 hiljada dolara kako bi spasili muzički program u školi. Neočekivano, oni se susreću sa ženskim bendom u kome su Britani, Eleonor i Dženet. Romantične iskrice se pojavljuju dok se ova dva benda nadmeću u muzici. Sjajan uspeh i treće mesto box office liste pripada animiranom filmu “Alvin i veverice 2“. 
Nastavak filma je tokom protekla tri dana ostvario odličnu zaradu od $50.2 miliona dolara.
U naše bioskope film “Alvin i veverice 2“ stiže 14. januara.

Povezana vest:  Počasni Oskar za Opru Vinfri