tose-proeski-3Obeležavanje  trogodišnjice tragične smrti Tošeta Proeskog

 

Internacionalni Toše Proeski Fan Club Forum , kao i predhodne dve godine obeležiće tragičnu godišnjicu njegove smrti, organizujući više manifestacija tokom meseca oktobra.
Znajući koliko je Toše voleo prirodu i bio vrlo svestan potrebe da se ona 
sačuvs, Internacionalni Toše Proeski Fan Club Forum je odlucio da, u njegovo ime, bude jedan od donatora akcije sadnje  483 platana, “ Dar za Bulevar – Znak da volimo Beograd”, u Bulevaru kralja  Aleksandra u Beogradu. Svako stablo ce biti obeleženo pločicom sa imenom donatora. Platan je stoletno drvo i ono će umesto nas, nakon mnogo godina, biti čuvar uspomene na Tošeta Proeskog.
S obzirom da je u pitaju veliki broj sadnica, JKP “ Zelenilo – Beograd”, organizator akcije, je odlučilo da svečano otvaranje ulice bude nakon završenih  svih radova oko sadnje platana, koji će trajati od oktobra do polovine novembra.
Članovi foruma iz svih država ex-Jugoslavije, kao i Bugarske, će  prisustvovati svečanom otvaranju bulevara.
Već treću godinu forum organizjue humanitarne akcije u Tošetovo ime,  pod nazivom „Tošetov most ljubavi“ u svim državama bivše Jugoslavije i u Bugarskoj.
Krajem meseca oktobra ta akcija će biti sprovedena u Hrvatskoj u Zagrebu. 16. oktobra, kao i prošle godine, u gradovima širom Makedonije, Balkana i Evrope, gde ima naših članova, organizujemo služenje liturgije/mise pod nazivom „MILION SRCA, JEDNA MOLITVA“. 
U Beogradu će biti služena liturgija u 18:30h, u crkvi „Sveti Sava“ pored Hrama.
Isto tako, članovi će organizovano dočekati i ispratiti maratonce iz  Makedonije, koji će, već sada tradicionalno, 16. oktobra iz Nove Gradiške (Hrvatska), preko Beograda i Skoplja krenuti prema Kruševu.
Internacionalni Toše Proeski Fan Club Forum u ime Tošetovih najbližih, njegove uže porodice i Međunarodne  fondacije „Toše Proeski“, poziva sve fanove i poštovaoce da prisustvuju  davanju pomena u Kruševu 16.10.2010, povodom obeležavanja treće godišnjice  njegove tragične smrti. Liturgija će biti služena u crkvi „Sveta Bogorodica“, nakon koje će biti posečen  njegov večni dom. 
Posle toga će biti osveštan 33 m visok krst, koji je podignut pored Manastira „Sv. Preobraženje“ u Kruševu, gde će biti služen ručak za sve prisutne goste. 
Forum je 05.10.2010, u znak sećanja na Tošetov poslednji  koncert, koji je održao u Skoplju , 05.10.2007 godine na Gradskom stadionu, organizovali koncertnu manifestaciju pod nazivom “ Budi i ti deo zvezdanog neba za Tošeta“, na platou ispred doma ARM. Manifestacija je organizovana uz pomoć City radia iz Skoplja. Istog dana, u saradnji s Crvenim krstom iz Skoplja i uz pomoć Međunarodne fondacije “Toše Proeski”, organizovana je i akciju davanja krvi, pod istim  nazivom kao i akcija davanja krvi u kojoj je učestvovao i sam Toše “ Ja sam upravo spasio život, a Vi?“

Povezana vest:  Plasibo snima novi album 2012