Crveno beli danas dočekuju Pantere

 

vuk_radivojevic_cz_kkPrvu utakmicu pred svojim navijačima u 2010. godini crveno-beli igraju danas od 19,30. Rival je FMP, ekipa koja je u prvom delu prvenstva savladala Zvezdu. Šef stručnog štaba Aleksandar Trifunović ocenio je da će to biti duel timova koji su na pozicijama na kojima nisu želeli da budu.

-Ono šte želim od ove utakmice je poruka koju ćemo poslati našim navijačima. Osim karaktera i želje za pobedom, moramo da razvijamo i želju za dobrom igrom. Takođe, moramo da naučimo da se nosimo i sa pobedom i sa porazima. Da iz eventualnih izgubljenih mečeva izlazimo jači i da razvijamo naš sistem igre – rekao je Trifunović.

Povezana vest:  Đorđević: Dobra odbrana donela pobedu nad BiH

Govoreći o današnjem rivalu, Trifunović kaže da je FMP najmlađa ekipa ali ne i najneiskusnija.

-Zbog ranog ulaska igrača u seniorski pogon i načina rada koji gaje duži niz godina sigurno im ne manjka iskustvo. Ono što želim od moje ekipe je maksimum na terenu. To treba da se ispolji u odbrani i u tranziciji a da napad bude proizvod timskog rada i inspiracije pojedinca – kaže AT.

Povezana vest:  Savović: Galatasaraj je odličan, ali "pada" u Pioniru

Vuk Radivojević i Nemanja Nedović nisu trenirali punim intezitetom ali bi trebalo da se nađu među 12.

-Stav Vuka Radivojevića da igra u Moskvi i pored povrede je primer za celu ekipu. Nisam želeo da rizikujem i verujem da će biti spreman za FMP. On je trenirao juče i odluku ćemo doneti posle treninga. Nedović je imao povredu skočnog zgloba, ali očekujem da bude u timu – zaključio je zdravstveni bilans Trifunović.

Povezana vest:  Bolić i Udovičić uručili sportska kolica Klubu košarkaša u kolicima Tigar iz Paraćina

Utakmica Crvena zvezda-FMP počinje u 19,30 uz besplatan ulaz za tribine i uz direktan prenos na TV Košava.