jatJat po zimskom redu letenja leti na 32 odredišta

 

Srpska aviokompanija Jat ervejz (Airways) najavila je danas da će po zimskom redu letenja, koji počinje da važi u nedelju 31. oktobra, leteti iz Beograda za 32 grada u 23 zemlje Evrope i Bliskog istoka.

Kako se navodi u saopštenju, Jat će u ponudi imati i 86 letova koji se realizuju sa partnerskim kompanijama na principu razmene mesta (code share).

Prema zimskom redu letenja, Jat ervejz će na redovnoj liniji leteti dva puta nedeljno za Solun, a broj letova za Amsterdam povećan je sa pet na sedam, pre svega zbog potreba tranzitnih putnika prema Severnoj Americi i srpske dijaspore. Takođe, broj letova za Dubai povećan je sa jednog na tri nedeljno.

Povezana vest:  NOVO IZ SOKO ŠTARKA: NAJLEPŠE ZELJE SELECTION SETOVI NA POKLON

Tokom zimskog reda letenja najfrekventnije linije Jat ervejza biće one za Amsterdam, Pariz, London, Frankfurt, Beč, Cirih, Moskva, Skoplje, Podgorica, Tivat i Sarajevo, na kojima avioni nacionalnog avioprevoznika lete najmanje jednom dnevno.

Za Ljubljanu se leti šest puta nedeljno, za Diseldorf, Rim i Larnaku pet puta a za Milano, Istanbul i Pafos, koji će se povremeno koristiti kao alternativni aerodrom na Kipru, četiri puta.

Povezana vest:  REfresh your style: Osveži svoj stil i zabavi se!

Jat će tri puta nedeljno leteti za Stokholm, Štutgart, Berlin, Kopenhagen, Brisel, Trst i Dubai, za Atinu, Tel Aviv, Geteborg i Solun dva puta a za Maltu, Tripoli i Monastir jednom nedeljno.

Na osnovu komercijalnih „kod šer“ ugovora o zajedničkom korišćenju linija, putnici iz Srbije moći će da putuju prema svim destinacijama na svim kontinentima.

Povezana vest:  Obeležen Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Takve aranžmane Jat ervejz ima sa Lufthanzom (Lufthansa), Er Fransom (Air France), Alitalijom (Alitalia), Britiš ervejzom (British Airways), Svis erom (Swiss Air), Emirejtsom (Emirates) i drugim aviokompanijama.

Inače, Jat ervejz se intenzivno zalaže za jačanje saradnje sa aviokompanijama u regionu u cilju efikasnijeg poslovanja, povećanja broja destinacija i frekventnosti letova.

Jat je dogovorio saradnju sa Montenegro erlajnzom i slovenačkom Adrijom ervejz, ima „kod šer“ aranžman sa rumunskim Taromom a uskoro će početi saradnju i sa bosanskim BH erlajnzom.