partizan_bled_slohkej_2SLOHKEJ LIGA

Hokejaši Partizana dočekuju Jesenice

 

Crno beli hokejaši će u dvanaestom kolu Slohokeja, sutra u subotu 6. novembra, ugostiti u Pioniru tim HD ML Jesenice. Duel velikih rivala se igra u 18 časova, uz direktan prenos na drugom programu RTS-a.

U ovaj duel oba tima ulaze sa pobedama iz prethodnih mečeva, Partizan je slavio protiv HK MK Bled, a Jesenice protiv Maribora.

Meč sa ekipom Jesenica je uvek svojevrstan derbi, jer je Partizan protiv ovog tima igrao čuveno finale u sezoni 1985/86. Tada su crno beli, u dramatičnoj finalnoj utakmici osvojili naslov šampiona SFRJ, nakon boljeg izvođenja penala, vrativši titulu u Beograd posle tri decenije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Odloženi svi mečevi u ligama za naredni vikend

Trener šampionskog tima Partizana iz 1986, Pavel Kavčič, koji je nakon mnogo godina, ove sezone ponovo na klupi Partizana, prokomentarisao je protivničku ekipu:

-Neće biti lako izaći na kraj sa ekipom koja ima jednu od najboljih škola hokeja i najveći broj aktivnih klupskih igrača u svim starosnim kategorijama. Jesenice su ekipa koja je možda jedna od najbržih u Slohokeju, dosta su dobri klizači, ti momci ne znaju kad je kraj trećine ili utakmice, oni klizaju do poslednje sekunde. U prethodnom kolu su protiv Maribora gubili 3:1, ali su se povratili i taj meč dobili sa 4:3. Mi smo već jednom igrali protiv njih u prvom krugu i dobili ih, i to u gostima, što nam mnogo znači pred ovaj meč. Očekujem pobedu, za to se spremamo, ali spremaju se i Jesenice, pogotovo što će sad zbog tog poraza imati motiv više da nas pobede – istakao je trener crno belih.

Povezana vest:  KUGLANJE, Filipovićeva i Kordovanović najbolji

Kavčič se osvrnuo i na formu i igre Partizana:

-Mislim da smo dostigli dosta dobar nivo forme, međutim, malo nas je stigao umor. Ali do sada smo naučili kako da sačuvamo više energije i kako da je racionalnije koristimo. Pobeda protiv Bleda je došla u pravi čas, i u ovaj meč ulazimo svežiji – dodao je Kavčič.

Povezana vest:  Turkish Airlines produžava sponzorstvo Svetskog streličarskog saveza do 2015. godine

Ulaznice za ovaj meč, po ceni od 250 dinara, mogu se kupiti na blagajni ledene dvorane hale Pionir, koja se otvara u 17:15, u subotu 6. novembra.

PHOTO: ataimages.rs