Kako podmiriti potrebu za hranom da bismo živeli, i žudnju za ishranom u kojoj bismo uživali?

„Slatke priče“, edukativna, ali i vrlo zabavna knjiga, otkrivaju psihološku i biološku suštinu gladi i uživanja u hrani, učeći nas kako da postignemo i sitost i zdravlje i zadovoljstvo.

Naučna utemeljenost najvažnija je odlika ove knjige, a ono što je čini „slatkom“ jeste duhovit način na koji su predstavljena savremena znanja iz psihologije i medicine. Pisane preciznim jezikom vrsnog psihologa, u uzbudljivom ritmu raspričanog pripovedača, „Slatke priče“ će nas iznenaditi najnovijim otkrićima i neutaživoj gladi, prejedanju, uživanju u hrani, magiji slatkiša.

Povezana vest:  Prolećni kurs za decu sa Opštine Zvezdara

Zašto dijete ne uspevaju, kako slatkiši izazivaju zavisnost, da li je šećer zlo našeg doba, šta su hormoni sreće, kako to da višak hrane znači i višak gladi?

Odgovarajući na pitanja koja nas svakodnevno okupiraju, „Slatke priče“ će iz više perspektiva sagledati fenomen hedonističke gladi i pomoći nam da razvijemo kulturu ishrane i time unapredimo naš odnos prema životu uopšte, i naravno, pomoći da ne preterate sa hranom u vreme praznika!

Povezana vest:  Vitalova nagrada Vuletu Žuriću za roman "Pomor i strah"

Slađana Jelić je završila studije psihologije na Filozofskom fakultetu i poslediplomske magistarske studije neuropsihologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Radi dvadeset godina kao klinički psiholog u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

Knjigu „Slatke priče“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtuwww.laguna.rs.