Da li je Barselona prvi finalista Lige šampiona za sezonu 2018/2019? Verovatno više od 90 odsto ljubitelja fudbala veruje da jeste posle sjajne predstave i pobede 3:0 nad Liverpulom u prvom meču na Nou Kampu.

Ipak, fudbal ne bi bio to što jeste da se unapred sve zna i zato su čuda moguća, što je na svojoj koži najbolje ostala upravo Barselona prošle godine kada je u četvrtfinalu posle 4:1 eliminisana u revanšu od Rome 3:0.

Povezana vest:  Galijani: Fasciniran sam svetom politike

Da bi nadmašili takav podvig „crveni“ bi morali da prirede još veću senzaciju i zaustave nalet argentinskog čarobnjaka Lionela Mesija, čoveka odluke u Kataloniji sa dva gola sa brojkom od 600. pogodaka u karijeri.

Kada se tome doda siguran izostanak Roberta Firmina zbog povrede, ali i iz istog razloga neizvestan nastup Mohameda Salaha, jasno je koliko (pre)težak zadatak ima tim Jirgena Klopa.

Povezana vest:  Morinjo optužen za nedolično ponašanje

„Lekarski pregledi utvrdiće u kakvom stanju je Salah. Moraćemo da sačekamo“, rekao je Klop, koji na klupi nema prave zamene za tandem napadača.

Sa druge strane, Barselona je u Englesku otputovala bez Usmana Dembele, takođe zbog povrede u poslednjem porazu „rezervista“ od Selte u Vigu (2:0), ali s obzirom na formu Mesija i Luisa Suareza to i nije hendikep.

Povezana vest:  Čović: Ako nema rezultata, nema ni kompaktnosti

Mesi i družina već gledaju ka Madridu, stadionu madridskog Atletika, gde je zakazano finale elitnog takmičenja u borbi za trofej na koji čekaju četiri godine…

Pre toga, moraju da odrade revanš na Enfildu koji sutra počinje u 21 sat.