Audley HarrisonHarison ostaje bez zarade zbog kukavičke borbe

 

Kontrolna komisija Britanskog bokserskog saveza raspravljaće o mogućnosti da Odliju Harisonu oduzme deo novca zarađenog za borbu protiv Dejvida Heja.

Podsećamo, radi se o meču održanom 13. novembra u mančesterskoj MEN Areni. Hej je odbranio svoj svetski teškaški naslov u WBA verziji, nokautiravši Harisona u trećoj rundi. Vrlo brzo su se u ostrvskim tabloidima pojavile priče da je meč između dvojice Britanaca bio namešten, a The Sun je čak angažovao i čitača s usana koji je tvrdio da je Heje pre ključnih udaraca rekao suparniku, “sada padni“.

Povezana vest:  Drenovak: Zasluženo sam izgubio, ali nisam nezadovoljan

Britanski bokserski savez nije hteo da se bavi takvim naklapanjima, ali je pokrenuo istragu protiv Harisona zbog kukavičke borbe, odnosno izostanka bilo kakve inicijative i napada. Kao epilog bi se moglo dogoditi da 39-godišnji bokser ostane bez dela od nagrade koja je iznosila oko milion funti.

-Komisija ima moć da oduzme novac ako utvrdi da se neko nije borio najbolje što je mogao. To se događa retko, ali je moguće – rekao je glavni sekretar Britanskog bokserskog saveza Robert Smit.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U NIKŠIĆU, Nikola Sjekloća za rejting!