mark_veber_4FORMULA 1

Veber: Da mi je povreda stvarala probleme, rekao bih to!

 

Nastavlja se sapunica oko Marka Vebera i njegove povrede ramena koju je zaradio vozeći bicikl, što je zatajio čelnicima svoje ekipe, Red Bula. Australijanac se, podsetimo, povredio uoči Velike nagrade Japana, pa je trku u Suzuki vozio pod injekcijama za blokadu bolova. To je priznao sam u biografiji koja je svetlo dana ugledala u ponedeljak, a reakcija šefa Red Bula Kristijana Hornera nije bila nimalo pozitivna za Vebera. Naime, Horner je izrazio razočarenje ćutanjem svog vozača koji je tri trke pre kraja Svetskog prvenstva Formule 1 bio vodeći u ukupnom poretku, ali je na kraju osvojio treće mesto, a prvak je postao njegov timski kolega Sebastian Vetel.

Povezana vest:  AUTOMOBILIZAM EP, Dušan Borković vIcešampion Evrope

U sredu se ponovno oglasio Veber sa tvrdnjom da povreda ni na koji način nije uticala na njegove vožnje zbog čega je nije ni prijavio vođstvu Red Bula.

-Rame mi nije stvaralo probleme i zato nije bilo potrebe da ikome govorim o povredi. Da sam imao bilo kakvih poteškoća u bolidu zbog povrede, naravno da bih to rekao timu. Ali, to nije bio slučaj – izjavio je Veber.

Povezana vest:  Borković najbolji na kvalifikacijama u Nemačkoj

-Nikad nisam propustio trku, ali da sam mislio da ne mogu da vozim sigurno i do krajnjih granica, obavestio bih tim o tome – dodao je Australijanac, opovrgnuvši prve izveštaje u kojima se spominjalo da je sve četiri trke do kraja SP vozio pod inekcijama.

-Poslušao sam savet lekara da primim inekciju uoči Suzuke, ali radilo se samo o merama opreza.

Povezana vest:  FORMULA 1, Mihael Šumaher: Pokazaćemo da vredimo 2011.