FUDBALSKA-LOPTAAlan Pardju novi trener Njukasla

 

Engleski fudbalski prvoligaš Njukasl angažovao je danas za trenera Alana Pardjua i sa njim potpisao petogodišnji ugovor. Pardju će na klupi ekipe sa severa Engleske zameniti Krisa Hatona koji je pre nekoliko dana dobio otkaz. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Pardju je vodio ekipe Redinga, Vest Hema, Čarltona i Sautemptona.

Povezana vest:  FIFA još ne želi video sudiju

Ekipa Njukasla posle 16 kola u prvenstvu Engleske zauzima 12. mesto na tabeli. Novi trener crno-belih rekao je da ga očekuje težak posao, ali da nije ni razmišljao da odbije ponudu uprave kluba.

-Dobio sam mnogo poruka od kolega, koji su mi rekli da ‘sam poludeo što dolazim ovde’, jer me čeka težak posao. Njukasl je veliki klub, među prvih pet u zemlji i nisam smeo da propustim ovu priliku – rekao je Pardju.

Povezana vest:  Trener Partizana želi pobedu protiv Voždovca

-Privilegovan sam što ću biti trener Njukasla i radujem se teškom poslu. Biće teško jer igrači i navijači veoma poštuju Krisa (Hatona) i čini mi se da je njegova smena unela pometnju – dodao je on.

Pardju je rekao da želi da donese stabilnost ekipi, pošto je u poslednje vreme klub često menjao trenere i da je cilj da Njukasl ostane u elitnom takmičenju.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Milan i Barselona u najnovijoj epizodi "evro klasika"

-Moram da dobijam bitke na terenu, a ne u medijima, pošto takve bitke ne mogu da dobijem. Želim da Nukasl ove sezone ostane u Premijer ligi – rekao je Pardju.