Impresivna knjiga Orhideja i maslačak otkriva faktore koji utiču na razvoj odojčeta i sazrevanje deteta. Autor ukazuje na specijalnu grupu dece – orhideje – koja se izdvajaju iz grupe koju čine decamaslačci. Deca orhideje su specifična i krhka. Da bi dostigla pun potencijal i najbolje rezultate, potrebno je negovati ih na poseban način. Maslačci lakše prevazilaze poteškoće i prepreke koje su neizostavni deo odrastanja. Autor navodi da se na svakih pet maslačaka rodi jedna orhideja.

Povezana vest:  Vulkan izdavaštvo i Vitalia za zdravu ishranu mališana

Ovaj izvanredni priručnik pomoći će svakom roditelju, nastavniku, lekaru, svakome ko radi sa mladima da razume kako različita deca rastu, razvijaju se i sazrevaju. Mnoštvo korisnih saveta doprineće boljem pristupu vaspitanju i odgajanju dece. Priručnik o krhkim, senzibilnim orhidejama i borbenijim maslačcima sadrži i nova naučno potkrepljena otkrića.

Autor knjige Orhideja i maslačak dr Tomas Bojs, profesor pedijatrije i psihijatrije, rukovodi Odsekom za razvojnu bihevioralnu pedijatriju na Kalifornijskom univerzitetu u San Francisku. Bavi se istraživanjem interakcije neurobioloških i psihosocijalnih faktora koji dovode do razlika u zdravlju i bolesti deteta. Često govori o svom revolucionarnom radu. Ima dvoje divne odrasle dece, od kojih je jedno, po njegovoj revolucionarnoj podeli dece po tipovima, orhideja, a drugo maslačak.

Povezana vest:  Barbari Kingsolver nagrada Orindž