Milica Mandić (+67kg) osvojila je bronzanu medalju na Gran pri turniru u Sofiji i izuzetno značajnih 14,4 poena za ranking na olimpijskoj listi sa koje samo šest najboljih odlaze u Japan!

Osim osvojene medalje, prikupljeni važni bodovi je sve više približavaju zacrtanom cilju, a to je plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Na putu do postolja Milica je redom bila bolja od Katarine Batili iz Obale Slonovače, Engleskinje Rebeke Mogovan i Francuskinje Solen Avulet, da bi u borbi za finale izgubila, posle odlične borbe, od Kineskinje Šuin Ženg.

Povezana vest:  TEKVONDO, Srpski borci uspešni u Fojnici i Austriji

Trener Milice Mandić, i ostalih naših reprezentativaca, Dragan Jović istakao je važnost novih bodova koje je naša zlatna olimpijka osvojila u Sofiji.

– Ovo je njena sedma medalja na Grand pri turnirima. Bila je odlična ceo dan, u svakoj borbi! I u polufinalu je bila dosta blizu sa Kineskinjom koja je osvojila i ovaj Gran pri, baš kao i onaj u Japanu. Ovo znači i novih 14,4 poena više važnih do kraja kvalifikacionog dela. Fokus prebacujemo na Bari i novi G4 turnir, te na kraju na finalni GP posle kog će sve biti poznato. Mislim da će se Milica sa ovim poenima pomeriti za jedno mesto naviše u renkingu – objasnio je Jović.

Povezana vest:  Na „Trofeju Beograda" u tekvondu više od 500 takmičara

Ova medalja je izuzetno važna za Milicu jer je zahvaljujući njoj ostala među prvih šest na rang listi. Ukoliko se održi ovaj trend osvajanja značajnih poena i zadrži ranking na olimpijskoj listi, ovo će biti treće Olimpijske igre za našu zlatnu devojku!

– Zadovolja sam današnjim danom i srećna sto se ponovo nalazim na postolju na ovakvom turniru. Imala sam četiri teška meča, i drago mi je da se video napredak u nekim stvarima sto sam vezbala! Hvala treneru Draganu Joviću koji me je vodio u svakoj borbi i bez čijih saveta i ne bih napravila ovaj rezultat. Imala sam nekoliko grešak, ali imam na čemu da radim i tome se radujem – istakla je Milica Mandić.

Povezana vest:  KARATE, Uspešan prvi dan na EP u Finskoj

Poslednjeg takmičarskog dana na tatami izlaze Tijana Bogdanović (-49kg), kao i Vanja Stanković (-49kg), Damir Fejzić (-80kg). Nađa Savković (-67kg) poražena je u prvom kolu, kao i Ana Tepavac (+67kg), dok je Nadica Božanić (-67kg) izgubila u četvrtfinalu.