Svedoci smo činjenice da je sve veći broj pripadnika jačeg pola koji izuzetno drže do svog izgleda i stajlnga, čiji je nezaobilazan deo frizura. U eri Instagrama i ostalih drušvenih mreža, i aktuelni svetski trendovi lakše su dostupni; po uzoru na svetske face koje diktiraju trendove, muškarci u Srbiji sve češće biraju frizure kojim će izraziti sopstveni stil. Prateći trendove, putujući i stalno se usavršavajući, beogradski frizer Marko Atanasovski osvojio je titulu najboljeg muškog frizera na nedavno održanom takmičenju u organizaciji Serbia Hair Fair-a. Evo kakve frizure Marko predlaže za ovu godinu.

Klasična frizura je uvek u modi i ona je osnova svake frizure. Često može da se čuje na seminarima „klasična frizura sa modernim zaokretom“ i upravo nešto slično sam i radio na takmičenju za frizera godine. Klasična frizura bez prednjeg dela šiški podrazumeva ošišan under cut sa strane i u zadnjem delu. Kada se isfenira, postaje klasična frizura, a kada se razbaruši i pokvari dobija se jedna moderna frizura za svaku priliku.
Još jedna veoma moderna frizura je ona sa teksturom; teksturisano ošišana u gornjem delu glave, kratko mašinom sa strane i nešto duža ili kraća u prednjem delu-zavisno od klijenta.

PHOTO: Nenad Stojanovski

Mnogi muškarci počinju da farbaju kosu-neko zbog sedih vlasi, neko zbog modernog izgleda i trenda.  Moj savet je da kosu nikako ne farbate kod kuće, zato što profesionalac mora da prati brzinu primanja boje na kosi. To su boje specijalno napravljene za muškarce, prekrivaju oko 90% sede kose i daju mat efekat na kosi bez sjaja i odsjaja. Zahvaljujući takvim bojama ne primećuje se da je kosa ofarbana, a sede su u velikom broju eliminisane u narednih mesec dana.
Kovrdžava kosa je jako inspirativna za rad, a muškarcima sa takvom kosom bih preporučio da je puštaju do neke dužine pri kojoj može da se ošiša tako da frizura bude uredna a da se lokne naprave same posle sušenja. Kovrdžava kosa će definitivno biti pravi hit u narednom periodu.
PHOTO: Milan Gordić
Povezana vest:  Otvorena 25. solarna elektrana u Beču