Nekoliko dana nakon vesti o odlaganju Olimpijskih Igara, najbolja srpska atletičarka Ivana Španović objavila je na svom instagram nalogu kako je ona podnela ovu vest i kako provodi vreme za vreme pandemije.

Španovićeva je kao i uvek pokazala pozitivan stav i još jednom poslala poruku da ostanemo kod kuće, čuvamo svoje zdravlje i ne izlažemo sebe i druge riziku.

„Pripremala sam se za svoje četvrte Olimpijske igre ali zbog globalne pandemije, moj olimpijski san je stavljen na čekanje. Dobro u ovoj situaciji je to što se taj san samo odgodio, a ne otkazao i što je duh olimpizma potvrđen stavljanjem zdravlja svih i jednakosti na prvo mesto.

Povezana vest:  Svetsko prvenstvo u krosu 2024 u Beogradu

To nije bila laka odluka, ali svakako ispravna.

Kao sportista i ljudsko biće navikla sam na različite izazove i prepreke u mojoj karijeri i životu, tako da ovo doživljavam kao samo još jedan, i svi moramo pronaći način da vidimo nešto pozitivno u ovim teškim vremenima.

Kao i mnogi, prisiljena sam da ostanem kod kuće u samoizolaciji. Ovo je prava prilika da budem jedan od junaka, da ostanem kod kuće i ne izlažem ni svoje, niti bilo čije zdravlje riziku.

Povezana vest:  Perek predvodi atletiku Gvadelupea

Pokušavam da iskoristim vreme kod kuće da naučim nešto novo, da radim stvari za koje nisam imala vremena, da budem aktivnija na društvenim mrežama i pokušam da motivišem i ohrabrim i sebe i druge, jer smo zajedno u ovome.

Odlaganje Olimpijskih igara do sledeće godine i nemogućnost normalnog treniranja stvorilo je priliku da se pobrinem za svoje mentalno zdravlje, a da ne izgubim motivaciju i velike snove.

Povezana vest:  Dramond se bori protiv moguće suspenzije

Svima želim dobro zdravlje, molim vas ostanite kod kuće koliko god je potrebno kako bismo nastavili da živimo svoje snove nakon završetka karantina.“

PHOTO: Olimpijski komitet Srbije