Barutana, jedan od najpopularnijih letnjih klubova, koji je preko dve decenije okupljalište ljubitelja elektronskog i alternativnog zvuka, ponovo otvara svoja vrata ovog vikenda.

Sedma sezona kultne Barutane otvara se u petak 5. juna nastupima lokalnih di-džej heroja, kada će publiku na muzičko putovanje povesti: guru domaće techno scene, Marko Nastić, koji je tokom više od dvadeset godina uspešne internacionalne karijere objavio na stotine izdanja i imao na hiljade nastupa širom sveta; Andrew Meller, producent koji osvaja svetske top liste, kao i bine velikih festivala poput UNTOLD-a i Amsterdam Dance Event-a i koji je zahvaljujući remiksu pesme Born Slippy, jednog od najuticajnijih elektronskih bendova današnjice – Underworld, ostavio trag na globalnoj elektronskoj sceni; Vladimir Dragaš koji je u di-džejigu od davne ’95. godine, primarno se fokusirajući na psychedelic trance pravac, da bi se tokom godina pronašao u minimal i techno zvuku, okrećući se groove-u i atmosferičnim elementima elektronike i Kid Kimi koji propagira poseban muzički spektar, dok u svojim setovima eksperimentiše sa najrazličitijim žanrovima, a njegovi nastupi uvek su fuzija ambient-a, deep-a, dub-a, house-a i techno-a, dokazujući da di-džejing ne zna za granice.

Povezana vest:  SPREMITE FANFARE: EXIT SLAVI 15. ROĐENDAN!

Vikend otvaranja nastavlja se i sledeće večeri, te će u subotu 6. juna za muziku i dobru zabavu biti zaduženi: Marko Milosavljević, miljenik domaće klupske publike i strastveni kolekcionar ploča, čija pozamašna zbirka vinila ne poznaje vremenska i žanrovska ograničenja, pa se u njoj može naći svašta, od techno-a, house-a, disco-a, do soul-a, funk-a, boogie-ja; Ilija Djoković, jedan od lokalnih muzičkih talenata koji gradi veoma uspešnu internacionalnu karijeru, pošle godine postao član Drumcode familije i nesumnjivo je jedan od najboljih techno producenata sa naših prostora, a prošle godine našao se i na sedmom mestu najprodavanijih izvođača na Beatport-u i mladi Coeus, momak kojeg nazivaju draguljem srpske elektronske muzike, član je ugledne etikete Afterlife, dok njegovu muziku redovno vrte velikani kao što su Tale of UsAdriatique i Oliver Koletzki.

Od druge polovine devedesetih godina, u Barutani su se održali brojni muzički i kulturni događaji. Najlepša letnja pozornica, na Kalemegdanu, bila je domaćin nezaboravnim beogradskim žurkama i koncertima. Posle skoro decenijske pauze, svoja vrata ponovo je otvorila 2014. godine i u proteklih šest sezona, niz događaja ostali su urezani u sećanje mnogobrojnim posetiocima. U poslednjih nekoliko godina, na bini Barutane videli smo mnoge vodeće zvezde elektronske scene, među kojima su i Black Coffee, Hernan Cattaneo, CamelPhat, Mark Knight, Booka Shade, Nick Warren, John Digweed, Tiga, Silicon Soul, Dubfire, Darren Emerson, Gilles Peterson, Miss Kittin, Kollektiv Turmstrasse, Monika Kruse, Denis Sulta i mnoge druge, a uživali smo i u sjajnim koncertima stranih i domačih bendova i izvođača kao što su: Ministry, Soulfly, Triggerfinger, Gus Gus, Lajko Felix, Darko Rundek, SARS, Atheist Rap, Ničim izazvan, Mortal Kombat, Deca Loših Muzičara, Miško Plavi, Goribor, Marčelo, Iskaz, THCF.

Povezana vest:  I Selena ima svog omiljenog momka u One Directionu

Ulaznice za vikend otvaranje kluba Barutana dostupne su putem Cooltix platforme, po ceni od 800 dinara, dok je cena pojedinačne ulaznice 500 dinara.

FB event https://www.facebook.com/events/1368527596690130/

Barutana Season 7 / Opening Weekend https://youtu.be/ZnmHASLx77w

Barutana Season 7 teaser https://www.youtube.com/watch?v=CgUqk8myXO0

Photo materijal i vizuali https://www.dropbox.com/sh/mk0tf3gopo4wbr9/AABvgsaV-NJFVjghMyLxuFhHa?dl=0

ULAZNICE:

Barutana Opening Weekend (2 days)

https://cooltix.rs/event/BarutanaOpeningWeekendSeason_7-5ed0dafee801fe00118a361d

Barutana Opening Day 1 https://cooltix.rs/event/BarutanaOpeningWeekendFriday_05_06-5ed0f975e801fe00118a3fda

Povezana vest:  Da li biste probali čips sa potpisom Katy Perry?

Barutana Opening Day 2 https://cooltix.rs/event/BarutanaOpeningWeekendSatruday_06_06-5ed0fc47e801fe00118a4168